bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká rána pro Detroit: Zetterberg zvažuje konec kariéry!

13. srpna 2018, 8:08

Vojtěch Balon

Dva roky po návratu Pavla Dacjuka do Matičky Rusi Detroit Red Wings dost možná přijdou o další hrající legendu a dlouholetou oporu. Kapitán klubu Henrik Zetterberg má totiž zdravotní problémy a nemůže pořádně trénovat.

Minulý pátek generální manažer Red Wings Ken Holland potěšil detroitské příznivce podpisem pětileté smlouvy s klíčovým útočníkem Dylanem Larkinem, protřelý funkcionář už ale tou dobou věděl ještě o jedné, podstatně nemilejší, skutečnosti. Henrika Zetterberga trápí bolavá záda a není vůbec jisté, zda ještě rozšíří svou úctyhodnou sbírku 1082 odehraných zápasů za Red Wings.

„S úzkostí čekám na to, až budu vědět, jak na tom Henrik je. Poslední dva měsíce minulé sezóny prakticky netrénoval a pouze hrál zápasy,“ přiznal Holland. „Párkrát jsem mluvil s jeho agentem a zjistil jsem, že prožívá těžké léto. Doufám, že je Z v pořádku, to ale zjistíme až během přípravy v září,“ dodal zklamaně.

Vzhledem k Zetterbergovým přetrvávajícím potížím se zády je úctyhodné, že rodák ze Sundsvallu loni zvládl kompletní porci 82 utkání, v nichž nasbíral solidních 56 bodů. Fakt, že kapitán Red Wings v závěru sezóny netrénoval a Hollandova citace o jeho těžkém létu ale detroitským příznivcům příliš optimismu nepřidává. „Zhruba v lednu Henrik mluvil s trenérem Blashillem a řekl mu, že pokud chce, aby dokončil sezónu, bylo by nejlepší, aby netrénoval,“ zalovil Ken Holland v paměti.

„Během své kariéry hrál často přes bolest, pro náš tým a pro celé město toho udělal strašně moc,“ ví jeho spoluhráč Dylan Larkin, čerstvý stamilionář. „Pomohl by nám, i kdyby hrál na jedné noze, je to skvělý lídr a bezpochyby nejlepší hráč v našem týmu,“ zadoufal Larkin v kapitánův návrat, načež o poznání střízlivěji dodal: „Především ale musí dbát o své zdraví a o svou budoucnost.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.