bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká rána pro Pittsburgh. Schultz si nezahraje čtyři měsíce

16. října 2018, 10:28

Šimon Rogner

Pittsburgh začátky sezón příliš neumí a při obou svých vítězstvích Stanley Cupu v roce 2016 a 2017 musel ztrátu dohánět v druhé části ročníku. O moc lépe se Penguins nedaří ani v úvodu letošní sezóny a nyní se navíc budou muset vypořádat s kritickou ztrátou. Minimálně čtyři měsíce totiž bude po operaci levé nohy absentovat obránce Justin Schultz.

Osmadvacetiletý Kanaďan se zranil v sobotním utkání proti Montrealu v rohu obranného pásma po střetu s útočníkem Tomášem Plekancem. Situace, při níž nepříjemně spadl na led a poranil si svoji levou nohu, nakonec rezultovala v operaci, kterou Schultz už v neděli úspěšně podstoupil.

Klub pak v pondělí oznámil, že bude bez jednoho ze svých klíčových obránců čtyři měsíce. Schultz si v prvních čtyřech utkáních připsal čtyři asistence – byl tak druhým nejproduktivnějším zadákem za Krisem Letangem – a průměrně strávil na ledě přes 17 minut za zápas.

Tomáš Plekanec se po utkání hned ujišťoval, jak na tom Schultz je:

Rodák z Britské Kolumbie patří po svém příchodu z Edmontonu mezi klíčové členy defenzivních řad Tučňáků. Během jeho absence bude muset kouč Mike Sullivan spoléhat, že hráči jako Jack Johnson či Olli Määttä dokážou jeho nepřítomnost alespoň částečně vykompenzovat. Větší šance dostanou také Jamie Oleksiak a nováček Juuso Riikola. Jeden z jmenovaných ho nahradí také na přesilovce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.