bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká ztráta pro Tampu, Bolts přišli o obránce Hedmana

9. srpna 2020, 16:40

Matěj Hodoval

Poslední duel skupiny o umístění neskončil pro hokejisty Tampy Bay zrovna dvakrát šťastně. Lightning prohráli s Philadelphií 1:4, ještě více je však mrzí zranění lídra defenzivních řad, který zápas nedohrál.

Victor Hedman je jedním z nejlepších zadáků v celé NHL, obrana Blesků je tedy bez něj pochopitelně dost oslabená.

A je možné, že bez vítěze Norris Trophy z roku 2018 se bude muset tým trenéra Jona Coopera obejít i v prvním kole.

Hedman totiž nedohrál poslední utkání ve skupině o umístění. Švédský obr se předčasně odebral do kabin, kam zamířil už po necelých deseti minutách první třetiny. Zadák Tampy si nepříjemně poranil pravý kotník.

Zda bude Hedman připraven na první kolo velkého play-off, je zatím nejasné. „Nevíme, jak dlouho bude mimo hru, ale když přijdete o finalistu Norris Trophy, vytvoří to díru v sestavě,“ líčí Jon Cooper.

Důležitost odchovance Modo HK pociťují i spoluhráči. „Neradi vidíte spoluhráče, který musí opustit zápas předčasně. Pochopitelně víme, jak důležitou roli má v našem týmu,“ ví Ryan McDonagh, který během absence devětadvacetiletého Švéda strávil na ledě nejvíce času.

Urostlý tvrďák letos může do své sbírky přidat druhou trofej pro nejlepšího zadáka sezony, o níž bude usilovat společně s Johnem Carlsonem z Washingtonu a Romanem Josim z Nashvillu.

Nejedná se o jediný zdravotní problém, který komplikuje plány Blesků na zisk Stanleyova poháru. Tampa Bay rovněž postrádá kapitána a ostrostřelce Stevena Stamkose, ohledně jeho stavu rovněž nejsou k dispozici žádné podrobnosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.