bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velkolepá bitva je tu! Boston hostí v sedmém finále o Stanley Cup St. Louis

12. června 2019, 20:48

Matěj Hodoval

Podle názvu ten nejatraktivnější zápas, jaký v National Hockey League můžete sledovat. Rozhodující duel, sedmé finále, poslední klání sezony. TD Garden, domov bostonských Medvědů, hostí St. Louis Blues.

02:00 Boston Bruins – St. Louis Blues

Stav série: 3:3

St. Louis se již v utkání číslo šest mohlo radovat ze zisku poháru. Bostonu se však podařilo odvrátit konec finále, po výsledku 5:1, na kterém se podíleli také čeští útočníci, Davidové Krejčí (0+1) a Pastrňák (1+1), a slovenský obránce Zdeno Chára (1+0).

Lví podíl na tom, že série se přesouvá zpět do TD Garden má Tuukka Rask. Finský kouzelník je pro Bruins takřka nepostradatelný a právem patří mezi nejhlavnější kandidáty na zisk Conn Smythe Trophy, tedy ocenění pro nejlepšího hráče vyřazovací části. V zatím posledním klání si připsal osmadvacet úspěšných zákroků a byl vyhlášen první hvězdou večera.

Medvědi mohou zopakovat historii. V roce 2011, ve finále proti Vancouveru se jim povedlo otočit sérii z 2:3 na 4:3, o což se parta kolem bojovníka Zdena Cháry pokusí i letos. Mimochodem, u toho dosud posledního úspěchu Bruins bylo hned pět hráčů z aktuální soupisky, jmenovitě Rask, Chára, Krejčí, Bergeron a Marchand.

Na druhé straně Blues mají o motivaci také postaráno, ačkoliv Stanley Cup samotný je motivací více než dostačující. Bluesmani se pokusí získat svůj historicky první pohár.

Svěřenci Craiga Berubeho jsou na cestě za dokončením opravdu pohádkového příběhu. Ještě začátkem ledna se Blues potáceli na posledním místě tabulky National Hockey League a nyní bojují v rozhodující bitvě o vysněnou trofej.

„Když začne play-off tak víte, že před sebou máte dlouhou cestu a musíte se jen soustředit na zápasy. Pořád jsme v té pozici. Všichni víme, že po tomto už se žádná utkání hrát nebudou, stále se musíte soustředit,“ líčí zkušený Jay Bouwmeester.

Boston pravděpodobně nasadí do rozhodujícího souboje také zadáka Matta Grzelcyka. Pětadvacetiletý Američan vynechal poslední čtyři klání, o jeho nasazení do sestavy by se mělo rozhodnout těsně před začátkem.

Velký milník čeká v noci na slovenského obra Zdena Cháru, jenž nastoupí již do svého čtrnáctého sedmého zápasu v kariéře, což se jinému hokejistovi ještě nepovedlo. Zkušeností má tedy na rozdávání, zužitkuje je také proti Blues?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.