bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký den Jakuba Voráčka! Přivítal na svět syna, poté čtyřmi body srazil Lotyše

17. května 2019, 9:00

Jiří Sameš , Marek Hedbávný

Čtvrtek, 16. května 2019. Tento den si bude český útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček navždy pamatovat. V ranních hodinách totiž přivítal na svět syna Matěje, večer poté pomohl k výhře české reprezentace nad Lotyšskem 6:3 celkem čtyřmi kanadskými body.

„No, dnešek byl příjemně hektický. Moc jsem toho nenaspal a nevěděl jsem, jak to bude," řekl Jakub Voráček po utkání s Lotyši.

„Na zápas jsem se těšil. Mám tedy radost, že jsem se mohl vrátit včas k týmu. Všechno dopadlo výborně," pokračoval.

Aby devětadvacetiletý hokejista stihl být u porodu syna Matěje v Uherském Hradišti, spěchal z hotelu v Bratislavě ve čtyři hodiny ráno. Nezapomenutelný životní okamžik poté večer stylově oslavil.

Proti Lotyšsku se totiž blýskl dvěma góly a celkem čtyřmi kanadskými body. Navíc byl vyhlášen nejlepším hráčem českého výběru.

„Popravdě jsem toho od sebe moc neočekával," zmínil Voráček.

„Bylo tam cestování, trocha té příjemné hektiky. Zároveň jsem věděl, že Lotyši budou dobře bruslit a budou nepříjemní. Očekával jsem prostě těžký zápas."

Duel proti Lotyšsku se pro svěřence Miloše Říhy nevyvíjel vůbec dobře. Po úvodní periodě totiž prohrávali 0:2.

V prostředním dějství ovšem národní tým zabral a čtyřmi góly otočil skóre ve svůj prospěch.

„Ačkoliv jsme dostali dva rychlé góly, věřil jsem, že když nám vydrží pohyb z první třetiny, tak oni nakonec odpadnou. To se také stalo. Od čtvrtého gólu jsme už potom zápas kontrolovali," konstatoval Voráček.

Obrat nastartoval v 26. minutě obránce Detroitu Red Wings Filip Hronek. Vyrovnání zařídil na začátku 32. minuty útočník Jan Kovář.

O vedení 3:2 se v 38. minutě zasloužil Voráček, jen o chvíli později vytvořil dvougólový náskok útočník Washingtonu Capitals Jakub Vrána.

V závěrečné dvacetiminutovce přidal pátou trefu útočník Pittsburghu Penguins Dominik Simon, do prázdné brány upravil na konečných 6:3 druhým gólem v utkání Voráček.

„Jsem rád, že jsme to zvládli, protože se nejednalo o lehký zápas. Tým ukázal velkou sílu," pochvaloval si odchovanec kladenského hokeje.

Voráček má na turnaji na svém kontě za dva góly a šest asistencí celkem osm kanadských bodů.

Česká reprezentace se aktuálně nachází v tabulce skupiny B na třetím místě se ziskem devíti bodů.

Příští duel odehraje v pátek od 20:15 proti Itálii.


Výsledkový servis z MS 2019 na Slovensku

(Čtvrtek, 16. května 2019)

Kanada - Francie 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Mantha (Theodore, Severson), 11. Nurse (Marchessault, Dubois), 17. Cirelli (Couturier, Reinhart), 49. Mantha, 51. Stone (Marchessault) – 37. Fleury (Chakiachvili, Guttig), 43. Rech.

Švédsko - Rakousko 9:1 (5:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Landeskog (E. Pettersson, Lindholm), 3. Krüger (Lindblom), 6. Nylander (Wennberg, Hörnqvist), 8. Larsson (Nylander), 15. A. Kempe (Lander, Ekholm), 30. Rasmussen (Krüger), 34. Lindholm (Landeskog, E. Pettersson), 43. Ekman-Larsson (Wennberg, Hörnqvist), 46. E. Pettersson (Lindholm, Landeskog) – 48. M. Raffl (Hofer, Schlacher).

Finsko - Dánsko 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Kakko (Lehtonen), 35. Manninen (Rajala, Lehtonen), 52. Pesonen (Kakko) – 22. Madsen (Nicklas Jensen, M. Lauridsen).

ČESKO - Lotyšsko 6:3 (0:2, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 26. Hronek (Voráček), 32. Kovář (Palát, Zámorský), 38. Voráček (Simon, Hronek), 39. Vrána (Faksa, Gudas), 46. Simon (Voráček, Frolík), 59. Voráček (Frolík, Simon) – 7. Indrašis (Darzinš, Cibulskis), 14. Darzinš (Balcers, Cibulskis), 56. Darzinš (Cibulskis).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.