bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký problém pro Pittsburgh. Malkin i Bjugstad mají dlouhodobá zranění

8. října 2019, 12:00

Matěj Mayer

Sobotní vítězství 7:2 nad Columbusem bylo pro Tučňáky hořce vykoupeno. V pondělí hlavní kouč Mike Sullivan médiím oznámil, že střední útočníci Malkin a Bjugstad utrpěli zranění a na neurčito budou mimo sestavu Penguins. Malkinovo zranění je dlouhodobějšího charakteru než u Bjugstada, ani u jednoho z nich není ohrožena celá sezona.

Jevgenij Malkin ve druhé třetině zavrávoral při kolizi s vlastním spoluhráčem Krisem Letangem a skončil na mantinelu, kde ho následně ještě dohrál jeho krajan z Columbusu Vladislav Gavrikov. Krátce poté 33letý útočník odkulhal do šatny v domácí PPG Paints Areně a do třetí třetiny už nezasáhl.

Podle záběrů příčiny Malkinova odstoupení ze hry se jedná zřejmě o zranění kolene. Nick Bjugstad odešel zraněný do kabiny v průběhu třetí části. Oficiální verzí klubu je u obou hokejistů zranění v dolní části těla. „Očekáváme, že Geno bude mimo hru ještě o něco déle než Nick,“ řekl Sullivan v pondělí reportérům.

Penguins sice utkání vyhráli vysoko 7:2, avšak dlouhodobá ztráta centrů číslo dvě a tři bude hodně bolet. Především od ruské hvězdičky se letos čekala „breakoutová“ sezona. V té minulé dal totiž na své poměry pouhých 21 gólů v 68 zápasech a v hodnocení plus minus měl hrozivých -25. Přes léto hodně dřel, aby se dostal zpět do formy, jakou měl v sezoně 2017/18, kdy atakoval hranici 100 bodů.

„Minulá sezona určitě nebyla pro Malkina jednou z těch lepších. Pro Pittsburgh je to významná ztráta, zvláště ve velice silné Metropolitní divizi a celé Východní konferenci. V kombinaci se situací kolem platového stropu skutečně není moc možností, které má GM Jim Rutherford,“ myslí si Craig Button, uznávaný expert stanice TSN.

U Malkina je také dobré poznamenat, že za posledních šest sezon odehrál jen jedinkrát alespoň 75 zápasů.

Problém je pro Pittsburgh o to větší, že na seznamu zraněných již figuruje jiný útočník Bryan Rust. „Všichni jsou zranění dlouhodobě, a tak by Jim Rutherford měl mít prostor, aby někoho přivedl. Z minulosti víme, že dokáže být agresivní, co se týče hráčských výměn. Pokud bude Malkin chybět více než půl sezony, překvapilo by mě, pokud by nepřišel s nějakým trejdem,“ myslí si Kevin Allen z USA Today a přitom uznává, že mnoho týmů nebude krátce po začátku základní části dávat k dispozici své nejlepší střední útočníky.

Svůj pohled na věc nabízí také Ryan Kennedy z The Hockey News: „Pro Pittsburgh to bude velký problém, protože konkrétně ve středu útoku nemá kádr potřebnou hloubku. Na farmě v AHL nemají žádného kandidáta, který by mohl přijít a jejich roli převzít,“ vypočítává zkušený novinář. 

„V AHL mají spoustu křídelníků, ale není tam čistokrevný centr, který by měl ofenzivní schopnosti na potřebné úrovni. Je to důsledek toho, že v posledních letech vyměňovali hodně svých mladých hráčů a draftových voleb v honbě za Stanley Cupem. Bude zajímavé sledovat, jak Penguins bez Malkina a Bjugstada přežijí,“ obává se Kennedy. 

Na post středního útočníka by mohli eventuálně vyzkoušet Galčenjuka nebo Kahuna, kteří jej hráli v minulosti. Na pondělním tréninku nicméně zaujal post ve středu druhého útoku Jared McCann, který si tuto pozici vybojoval také díky skvělému výkonu v posledním utkání s Columbusem, v němž zaznamenal tři body (2+1). Místo Bjugstada ve třetí útočné formaci vyplnil Zach Aston-Reese.

Jinak byli Tučňáci na pondělním tréninku jen s deseti útočníky, očekává se brzké povolání dvou forvardů z farmy Wilkes-Barre Scranton. Mezi zmiňovanými hráči, kteří by mohli dostat povolávací rozkaz, jsou Sam Lafferty, Andrew Agozzino a Adam Johnson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.