bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vesey? Spíš mě mrzí, že nezůstal Eriksson, přiznal David Krejčí

31. srpna 2016, 11:30

Vojtěch Balon

Okurková sezóna se v Národní hokejové lize blíží ke konci a týmy se postupně začínají scházet před novým ročníkem. Začátkem tohoto týdne se k prvnímu dobrovolnému tréninku Boston Bruins sešli Torey Krug, John-Michael Liles, Adam McQuaid, Frank Vatrano, Noel Acciari a spolu s nimi i tahoun Medvědů David Krejčí, jenž byl v létě spolu s Krugem součástí "přemlouvacího komanda" celku z Beantownu v honu na Jimmyho Veseyho.

Bývalému kapitánovi Harvard University bylo slibováno místo ve formaci právě s Krejčím, ani to ale nakonec ke zlanaření žádaného mladíka nestačilo. Vesey se nakonec upsal newyorským Rangers, jednomu z úhlavních rivalů Medvědů.

Krug ani Krejčí si ale z neúspěšného vyjednávání s Veseym, protagonistou šarády, která v létě rozvířila jinak velmi klidné vody NHL, nic nedělají. „Nechci se pouštět do detailů. Měl právo na výběr a udělal dobře, že se zúčastnil pohovorů s tolika týmy, aby zjistil, který pro něj bude nejlepší,“ řekl Krug, Veseyho spoluhráč ze světového šampionátu 2015 v Praze a Ostravě.

Jak již bylo zmíněno, bývalé hvězdě univerzitní NCAA bylo nabízeno místo po boku Davidů Krejčího a Pastrňáka, trenér Julien ale bude muset místo uvolněné po odchodu Louiho Erikssona do Vancouveru obsadit někým jiným. „Nebyl jsem z Jimmyho zklamaný. Slyšel jsem, že je dobrý hráč, ale ještě to nedokázal na té nejvyšší úrovni. Více mě mrzí, že jsme neudrželi Louiho (Erikssona). Cítil jsem, že nám to spolu šlapalo, na druhou stranu už jsem si zvyknul na to, že mí oblíbení spoluhráči z Bostonu odešli,“ přiznal Krejčí. „Třeba Milan Lucic, Nathan Horton a Jarome Iginla,“ doplnil.

Rodák ze Šternberka tak i v nadcházejícím ročníku dostane na křídlo někoho úplně nového a protože jedinými letními posilami Bruins jsou centr Backes a brankář Chudobin, bude se s nejvyšší pravděpodobností jednat o některého z talentovaných mladíků, které má celek z Beantownu v zásobě (spekuluje se o Franku Vatranovi, ale třeba i o Dantonu Heinenovi).

„Budu prostě hrát svou hru a pokusit se sehrát s kýmkoliv, kdo se mnou bude ve formaci. Cítil jsem, že Vesey by se nám hodil, ale rozhodl se tak, jak se rozhodl. Nevím, co ho k tomu vedlo, ale je to jeho kariéra a nemůžeme mu mluvit do toho, kde by jí měl strávit,“ pravil olomoucký odchovanec, jehož start na Světovém poháru stále není jistý.

„O jeho startu rozhodne klub,“ přiznal manažer české reprezentace Martin Ručinský. Zúčastní se Krejčí zářijové akce? A s kým po boku bude v příštím ročníku nastupovat? 

Odpovědi na tyto otázky by měly nabídnout příští dny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.