bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Větší šance pro Kořenáře? San Jose vyměnilo třetího gólmana

28. září 2019, 15:30

Matěj Hodoval

Na první pohled nenápadná výměna týkající se především farmářské ligy. Český fanoušek by ale měl při obchodu San Jose s Coloradem zbystřit. Odchod Antoinea Bibeaua z organizace Sharks by totiž mohl ještě více otevřít dveře Josefu Kořenářovi.

Sharks se s Avalanche dohodli na prohození dvou hráčů pro své záložní celky z AHL. Slunnou Kalifornii opustil Antoine Bibeau, jenž poslední roky plnil roli týmové trojky. Opačným směrem putuje mladý zadák Nicolas Meloche.

Dvaadvacetiletý Meloche je obránce, který se v dospělém hokeji pohybuje teprve druhým rokem. Na farmě Colorada nasbíral v první sezoně za osmapadesát zápasů sedmnáct kanadských bodů, v té druhé zvedl své osobní maximum na 21 bodů a to i přesto, že odehrál o tři duely méně.

Bibeau podával v týmu Barracuda spolehlivé výkony. V uplynulých dvou sezonách se pokaždé kanadský brankář dostal nad 90% úspěšnost zákroků, nicméně vedení San Jose se rozhodlo, že dá v AHL více prostoru mladším.

Včetně Josefa Kořenáře.

Český gólman již o sobě v zámoří dal vědět. V premiérovém roce na farmě odchytal čtyřiatřicet duelů v základní části, po nichž se mohl pyšnit 91,1% úspěšností zákroků. Další čtyři starty si připsal ve vyřazovací části. Kořenář si dokonce vychytal účast na AHL All-Stars Game.

A postupně by se pelhřimovskému rodákovi mohla otevřít dvířka i do vysněné NHL. Vždyť San Jose se v minulé sezoně potýkalo se špatnými výkony maskovaných mužů, Martin Jones s Aaronem Dellem patřili k nejhorším dvojicím v celé lize. Druhému jmenovanému dokonce po skončení ročníku 2019/2020 končí smlouva.

Nadcházející rok tedy může být pro jednadvacetiletého Kořenáře zlomový. Na farmě bude mít velkou příležitost plně se chopit postu týmové jedničky a zároveň ukázat Sharks, že s ním poté mohou počítat i do prvního celku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.