bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vezinu vyhraje Bobrovskij, netvrdí jen fanoušci, ale i sok Holtby

21. června 2017, 18:25

David Motloch

Není úplně tak běžné, aby se soupeři v zápalu společného souboje navzájem podporovali a předvídali slávu tomu druhému. Nicméně něco podobného se děje právě teď, těsně před vyvrcholením vyhlašování vítězů individuálních cen NHL za ročník 2016/17. Braden Holtby, obhájce Vezinovy trofeje, se totiž vyslovil, že letos slavnou brankářskou cenu převezme jeho ruský protějšek Sergej Bobrovskij.

Oni jsou ti soupeři ve skutečnosti tři. Zamíchat kartami taky docela dost může třetí nominovaný brankář Carey Price. V zámořských kuloárech se nicméně šušká, že největším favoritem pro zisk Vezinovy trofeje by skutečně měl být Sergej Bobrovskij z Columbusu.

Pokud něco podobného tvrdí i brankář takového kalibru, jakým je Braden Holtby, něco pravdy na tom skutečně bude. „Rozhodně si ocenění zaslouží. Má očekávání říkají, že vyhraje. Myslím si, že by to tak mělo být. Rozhodně to zapadá do sezóny, jakou letos zažil,” říká obhájce loňské trofeje pro nejlepšího brankáře NHL Braden Holtby.

Bobrovskij má možnost slavnou trofej vyhrát již podruhé v kariéře, poprvé na ni dosáhl v roce 2013. Kromě Vezinovy trofeje letos Rus kandiduje i na zisk Hartovy trofeje. Bezesporu větší šance se mu však dávají v první nominaci. 

Rodák z Novokuzněcku není umístěn mezi třemi nejlepšími brankáři NHL náhodou. Za celou základní část si udržel úspěšnost pochytaných střel na vynikajících 93,1%. V průměru inkasoval za zápas něco málo přes dvě branky. Mezi top tři gólmany jej nominují i další statistiky - počet výher (41) a sedm vychytaných nul.

Bobrovskij se tak velkou měrou podílel na spanilé jízdě Columbusu, pro který to byl letos historicky nejpovedenější ročník. Pouhých devět dalších výher zaznamenali Modrokabátníci s náhradním brankářem v brance. Pokud chytal Bobrovskij, Blue Jackets vítězili, pokud Bobrovskij v brance nestál, v drtivé většině případů to pro družinu Johna Tortorelly znamenalo prohru.

Rekordní ročník navíc osmadvacetiletý brankář zaznamenal po nepříliš povedené sezóně. Ročník zpátky totiž laboroval s poraněním třísel, která jej na velkou porci zápasů odstavila na tribunu. O to více se nyní cení jeho výkony ze sezóny poslední, a i k tomuto faktu by mohlo být přihlíženo při rozhodování o celkovém vítězi Vezinovy trofeje.

Holtby výkony ruského brankáře dokonce přirovnal k fenomenálnímu ročníku Careyho Price (2014/15). Tehdy si kanadský gólman zcela podmanil předávání cen, když si domů odnesl hned tři trofeje. To letos Bobrovského čekají maximálně dvě. Jak dopadne, se dozvíme již ve čtvrtek od dvou hodin ráno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.