bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Čárový sudí zničil ledovou plochu! Ledař zuřil, trenéři se smáli

17. února 2016, 4:03

David Jahoda

Nejedná se o příliš výjimečnou situaci, pokud se čárový rozhodčí v utkání promění v jakéhosi provizorního ledaře. Pokud je v ledové ploše nějaká nerovnost nebo díra, vypůjčí si láhev s vodou, vezme puk a jde na věc. Jenže za nepochopitelné počínání, které předvedl jeden z čárových sudích v kanadské juniorské soutěži QMJHL, si od místních ledařů slova chvály nevyslechl. Původně krátká oprava ledu se stala neřešitelnou věcí, kvůli které musel být zápas předčasně ukončen.

V zápase Charlottetown Islanders proti Baie-Comeau zbývalo necelých pět minut do konce třetí třetiny, domácí vedli 5:2. V tom si ale hráči i ostatní účastníci na ledové ploše všimli, že je na jednom místě pořádná díra, kvůli níž nebude na nějakou chvíli možné pokračovat ve hře. Nejhorší na celé věci bylo to, že byl led poškozen na místě, kde se nacházel jeden z reklamních bannerů.

Mělo se jednat o chvilkovou záležitost. Jeden z čárových sudích si vzal na pomoc nůžky, kterými chtěl kousek loga jednoho z partnerů jen přistřihnout a pomocí sněhu a vody dát vše do pořádku. V tom se ale do věci pustil i druhý čárový rozhodčí, který bez ostychu začal vytahovat zpod ledu celý banner. Z několikacentimetrového otvoru tak najednou byla snad metrová „lochna“. Hráči i rozhodčí se snažili vytvořit co největší množství sněhu, které by díru zacelilo, ale už bylo pozdě.

Na celou situaci se následně přišel podívat hlavní údržbář místní haly a ze záběrů bylo vidět, že jeho slova vstříc rozhodčím nejsou nikterak vřelá. Zatímco on s pořádným kusem banneru a gesty nepochopení opouštěl ledovou plochu, realizační tým domácího týmu měl na střídačce o zábavu postaráno. Smích zkrátka nešel zadržet, což neuniklo ani kamerám.

Jak nakonec všechno dopadlo? Rozhodčí se rozhodli utkání předčasně ukončit. Usoudili, že problém s ledovou plochou nebude jen na pár minut. Vedení soutěže nakonec přihlédlo k tomu, že Charlottetown Islanders vedl o tři branky a do konce třetí třetiny zbývalo jen čtyři a půl minuty, proto přisoudilo vítězství a tudíž dva body do tabulky právě Islanders. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.