bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Chvíle plné bolesti. Šimkovi se prohnula noha a český bek prožíval muka

13. března 2019, 13:00

Tomáš Zatloukal

V lednu měl otřes mozku, teď bude možná marodit s bolavým kolenem/kotníkem. Radim Šimek ze San Jose má zatím v roce 2019 na zranění smůlu. K oběma přitom přišel, jak se říká, jako slepý k houslím. Jednou schytal nedovolený úder do hlavy, poté co ho Sam Bennett z Calgary příliš pozdě dohrál, podruhé zase doplatil na nezaviněnou kolizi s Andrewem Coppem z Winnipegu.

Byl to tuze nepěkný pohled.

V zámoří o té chvíli píší jako o hrůzné podívané.

"Zrovna jsem viděl záznam a nevypadalo to vůbec dobře," prohodil o srážce Coppa s Šimkem Gustav Nyquist, nedávná posila Sharks.

Šimkova noha se v první třetině úterního mače pod vahou Coppa prohnula a český zadák zůstal s obličejem zkřiveným nelibými pocity ležet na ledové ploše. Nemohl vstát.

Přes mantinel přeskočil Tomáš Hertl a spěchal za zraněným kamarádem. Patrně chtěl pomoci s komunikací. Šimkova angličtina je zatím nedobrá a klubový lékař Sharks jistě češtinou nevládne.

Hertl se nad krajanem dlouho skláněl, nakonec mu pomohl spolu s Brentem Burnsem, Šimkovým parťákem z obranného páru, a doktorem opustit kluziště. Šimek se nemohl o pravou nohu vůbec opřít, stál jen na levé.

Podívejte se na smolné zranění Radima Šimka:

 Jak dlouho bude Šimek mezi hru?

Z kabiny Žraloků žádné prognózy nezazněly. Na zámořských webech naskočil u jména šikovného beka status "day to day", jeho zdravotní stav se tedy může změnit ze dne na den. "Snad bude brzy v pořádku," doufá Nyquist, který se blýskl dvěma góly a pomohl k vydřené výhře 5:4.

"Byl to od kluků kurážný výkon. Hráli druhý zápas ve dvou dnech, navíc po většinu zápasů na pět zadáků," cenil si kouč Peter DeBoer vítězství za těžkých podmínek.

Podívejte se na to, jak Šimka srazil Sam Bennett:

 Ztráta Šimka se bodovém zisku San Jose neodrazila, nicméně dlouhodobě by představovala problém. Burns, jeden z klíčových mužů nejen obrany, ale celého mužstva, se se Šimkem i přes jazykovou bariéru výtečně sehrál. Našel v něm ideálního kolegu, podobně jako před časem John Carlson v Michalu Kempném ve Washingtonu.

"Pasujeme k sobě a žádná slova k tomu nepotřebujeme. Vzájemně dobře čteme naši hru, Simer je chytrý hokejista a je vždy na správném místě. A to s předstihem," smeká před ním Burns.

Šimek se coby nováček u Sharks chytil, v průměru hrává zhruba čtvrt hodiny na zápas, poslední dobou ale jeho ice time přesahoval i hranici 18 minut. V prosinci dal premiérový gól, má i osm asistencí.

Vedle Burnse nahradí rodáka z Mladé Boleslavi patrně Joakim Ryan, který už má s kanadskou hvězdou leccos odehráno. Šimek není jediným obráncem na marodce Žraloků, nedávno tam přibyl i Erik Karlsson, jehož první sezona v novém působišti je zdravotními trably zásadně poznamenaná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.