bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Fascinuje mě, jak jsou mladí hráči na ligu připravení, říká Kojot Hanzal

10. prosince 2015, 12:00

Michal Belšán

Jak již bylo několikrát avizováno, Coyotes z Arizony v této sezoně přestavují svůj kádr. Mají tedy velice mladý celek, přesto zatím dokázali vyhrát 13 duelů z 28 a mají tak na svém kontě 27 bodů. Třetím nejproduktivnějším hráčem týmu je český útočník Martin Hanzal, který dal pět gólů a přidal 15 asistencí během 25 utkání. „Jsem rád, že mi to zatím vychází,“ říká další host videorozhovoru pro naše stránky.

„Průběh sezony bych zatím hodnotil pozitivně. Máme mladý tým a všichni čekali, že budeme prohrávat každý zápas. Zatím to tedy je nad očekávání,“ prozradil český forvard, jenž v dresu Coyotes načal již devátou sezonu. Tu minulou mu hodně znepříjemnila zranění. Vždyť písecký rodák odehrál jen 37 utkání. „Letos jsem zatím zdravý a vychází mi to. Měl jsem štěstí, že jsem začínal s mladými kluky a pár bodů jsem získal i díky šťastným odrazům.“

Arizonu totiž v bodování táhne dvacetiletý útočník Max Domi, který odehrál zatím všech 28 zápasů se skvělou bilancí 10+13. Další mladý forvard, Anthony Duclair, rozhodně také nezklamal. Ba naopak, 15 bodů za osm gólů a sedm přihrávek je velice dobrý počin.

„Fascinuje mě, že když hráči přijdou do ligy, tak jsou hotoví a připravení, to je neuvěřitelné,“ uznale pravil odchovanec Českých Budějovic. „Když jsem do ligy přišel já, musel jsem zesílit a zrychlit, ale tihle kluci už jsou hotoví hráči. Mají skvělou rychlost, jsou chytří při hře s pukem a jejich hokejové myšlení je dobré.“

Jak vůbec útočník, který už v NHL má odehráno přes 500 utkání, vnímá přestavbu a výraznou obměnu kádru? „Jednou za čas prostě přijde a bude trvat pár let. Nevím, jak dlouho. Ale ten tým se má prostě vyhrát a vypracovat do fáze, kdy bude bojovat o Stanley Cup,“ bere tuto situaci poměrně s nadhledem. Co ještě Hanzal prozradil, to si poslechněte ve videu níže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.