bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Nejvíc pospolu drží Švéďáci, culí se Mrázek

29. února 2016, 17:00

Tomáš Zatloukal

Chtělo to trpělivost, ale vyčkávání a tvrdá práce se Petru Mrázkovi vyplatily. Nejen média nyní berou ostravského rodáka jako detroitskou jedničku, dokonce se o něm mluví jako o možné opoře české reprezentace pro Světový pohár. Mrázek se ovšem nyní soustředí především na NHL a na napínavý boj o play-off. "Jsme na sedmé příčce, která zaručuje postup do vyřazovacích bojů. Tabulka je ale vyrovnaná, takže musíme dál bodovat," ví odchovanec Vítkovic.

Do sezóny vstupoval jako vyzyvatel Jimmyho Howarda a jak sám přiznává, necítil se nijak fenomenálně. Mezi ním a americkým konkurentem panovala a panuje rivalita. "Funguje to u nás jako v ostatních klubech. Máme takový profesionální vztah. Já se snažím, abych chytal co nejvíce, a on to má stejně," nevymýšlí si Mrázek zkazky o nějakém idylickém přátelství.

"Poslední dva měsíce hodně chytám a  cítím se skvěle," pochvaluje si změnu oproti náročnému startu základní části. Rok 2016 může klidně s hrdostí označit za zlomový, stojí v kleci častěji než kdykoliv dříve, jeho jméno je spojováno dokonce se slavnou Vezinovou trofejí pro nejlepšího gólmana NHL. "Jsem moc rád, že se to letos takhle otočilo," přiznává s úsměvem.

Čtyřiadvacetiletý brankář působí vyrovnaně, sebejistě. K dobré pohodě mu pomáhá i fakt, že v kabině není jediným "Čechoslovákem". Prohodit pár slov, zasmát se, zajít na večeři může s Tomáši Jurčem a Tatarem, ještě nedávno do party patřil i Jakub Kindl. Na přelomu roku pak na šest zápasů přibyl třetí Tomáš, pardubický štírek Nosek.

"Držíme spolu, většinu času trávíme společně ať už doma v Detroitu, nebo na tripech. Nejvíc pospolu drží "Švéďáci," směje se v narážce na pětičlennou menšinu Tre Kronor. V našem rozhovoru došla řeč i na Detroit jako takový, přeci jen se proslýchá, že spousta hráčů odmítá nabídky od generálního manažera Kena Hollanda právě kvůli nepříliš lákavému prostředí. Jak se ve městě motorů líbí Mrázkovi?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.