bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Subban znovu rozdával, pro nemocné děti připravil vánoční večírek

25. prosince 2015, 8:00

Martin Zíta

Hokejový svět a dost možná celý svět profesionálního sportu momentálně nemá v oblasti charitativní činnosti výraznější postavu než P. K. Subbana. Kanadský obránce nezahálel ani během svátečních dnů a společně s Air Canada připravil vánoční překvapení v montrealské nemocnici.

P. K. Subban oslavil v květnu teprve šestadvacáté narozeniny, přesto si už stihl vybudovat pověst jednoho z nejštědřejších hokejistů své generace – a popravdě i mnoha předchozích generací. V září pozvolna končícího roku 2015 daroval obránce montrealských Canadiens tamní dětské nemocnici deset milionů dolarů, čím si pochopitelně vysloužil výraznou pozornost. Tím ale výčet jeho aktivity nezačíná a zdaleka ani nekončí.

Upovídaného zadáka se zálibou ve výstředních oblecích je zkrátka Montreal plný, ať jde o ledovou plochu nebo ulice druhého největšího kanadského města. Je jedno, jestli jde o rozdávání bankovek nebo pouhé radosti ze společného tréninku, Subban vždy rád pomůže.

Vítěz Norris Trophy a zlaté olympijské medaile nezahálel ani v prosinci. Ostatně, kdy jindy potěšit dětskou duši než během Vánoc. Subban tak spojil síly s Air Canada a v pavilonu dětské nemocnice, který nese jeho jméno, připravil Winter Wonderland. Tedy Zimní království, či ještě příhodněji Zimní řísi divů.

Subban už před zveřejněním tohoto projektu vybízel ke zlepšení nálady v dětských nemocnicích po celé Kanadě. Jak? Jednoduše, písničkou. Na twitteru uveřejnil video se svou verzí populárních rolniček a následně vyzval všechny od spoluhráče Dale Weisseho, přes zpěváka Justina Biebera, až po kanadského premiéra Justina Trudeaua, aby se přidali.

Populární zadák byl zkrátka v prosinci zase jednou středem pozornosti. V jednom případě se o to ale nezasloužil sám. Zatímco se Subban zaobíral výše zmíněným, jiní měli odlišné starosti. Dosti banální. Montrealský La Presse obdržel stížnost na výslovnost Subbanova křestního jména komentátory, kteří zajišťují francouzský komentář k zápasům Habs.

Partě Association pour l'usage et le soutien de la langue française, která je za stížností, se nezdá, že by měli oněm iniciálům (celé Subbanovo jméno zní Pernell Karl) dávat anglickou výslovnost "Pee-Kay", nýbrž francouzskou "Pay-Kah". “Když už měníme výslovnost mého jména, tak mi říkejte Denzel,” komentoval celou situaci Subban s humorem sobě vlastním.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.