bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Sumec na ledě! Nashvillská tradice žije, ryba letěla vzduchem i s rouškou

15. ledna 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Svérázným způsobem pokřtili novou sezonu nashvillských Predátorů návštěvníci středečního zápasu s Columbusem. Na led vhodili před úvodním buly dva sumce, jednoho dokonce s rouškou. V Bridgestone Areně přitom bylo prakticky liduprázdno, na zahajovací mač bylo vpuštěno na tribuny zhruba 200 diváků a to především z řad rodinných příslušníků hráčského kádru a také záchranářů, policistů či zdravotníků.

Znáte tradici s házením sumců na ledovou plochu?

Jistý Američan Bob Wolf, muzikant a bývalý majitel jedné z nashvilských restaurací, tvrdí, že to byl právě on, kdo jako první poslal vousatou rybu přes mantinel, a vysmál se tak letitému zvyku detroitských Red Wings.

Měl se psát leden 1999.

Další zdroje ovšem zmiňují, že sumec se poprvé ocitl na kluzišti Predators až v roce 2002, případně ještě o rok později, nicméně shoduje se motiv činu. Fanoušci si chtěli rýpnout do Rudých křídel, arcirivala Predátorů.

V Detroitu totiž v padesátých letech vznikl obyčej vrhat na ledovou plochu chobotnici. Ta má, jak známo, osm chapadel. A právě tolik výher tehdy stačilo na zisk Stanley Cupu.

Z nashvillské recese se postupně stala pevná součást tamní hokejové kultury. Sumci zkrátka k Preds patří. K současné světové koronakrizi se pak pro změnu neodmyslitelně pojí roušky.

Výsledek? Před utkání s Modrokabátníky, které nakonec skončilo i přes absenci finského útočníka Mikaela Granlunda domácí výhrou 3:1, přiletěla na led "kočičí ryba" i s jednorázovou ústenkou.

Sumec s rouškou? Už jsme viděli, jak má v tlamě tryskáč nebo na hlavě naražené sombrero, ale tohle tu ještě nebylo. A televizní komentátoři se fanouškovým žertem náramně bavili. Ostatně přesvědčete se sami: 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.