bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Takový je můj styl hry a zatím ho měnit nebudu, vzkazuje Radko Gudas

18. února 2016, 12:00

Vojtěch Balon

V dalším dílu série exkluzivních videorozhovorů s českými a slovenskými hráči v NHL se tentokrát zaměříme na asi nejdiskutovanější jméno v lize během posledních pár dnů - Radka Gudase. Řízný zadák Flyers o sobě dal v poslední době vědět hned několika ostrými zákroky a nejen o svém stylu hry se rozpovídal pro náš server. Jen doplníme, že rozhovor vznikal ještě předtím, než Gudas rozvířil vody zákrokem na Bobbyho Farnhama z New Jersey.

Ačkoliv Gudas odešel z jednoho z nejsilnějších celků v lize do týmu, který ještě čeká tuhý boj o play-off, změnu si pochvaluje. "Město se mi hodně líbí. Počasí je stejné jako doma, takže zas takový rozdíl to nebyl. Naopak v Tampě bylo hezké zažít si ty tři čtyři roky jenom teplé počasí, ale nemám se zimou větší problém a přítelkyně si užívá, že je ve Philadelphii i zima, malá má navíc možnost vidět sníh," těší vousatého obránce.

Kladenského rodáka provázelo v dosavadní kariéře v NHL štěstí na týmy - v Tampě měl české spoluhráče Paláta se Šustrem, ve městě Bratrské lásky sdílí kabinu s Jakubem Voráčkem a Michalem Neuvirthem. "Když mě sem loni vytrejdovali, tak bylo super, že už tady byl Voras (Jakub Voráček, pozn. red.), se kterým se znám dlouho a víc jsme se poznali v létě. Neuvy (Michal Neuvirth, pozn. red.) bydlí kousek ode mě a pět minut od Vorase. Někdy se super se sejít, zajít na pivo, pokecat si česky a na tripu zajít na véču. Jsem rád, že mám tu možnost trochu pokračovat v české kultuře," říká Radko Gudas.

Jeho tým se momentálně pohybuje mimo postupovou osmičku ve Východní konferenci, ale Philadelphia má ještě reálnou šanci na vyřazovací boje. "Odehráli jsme o pár zápasů méně, než ostatní týmy a musíme se semknout," ví  pětadvacetiletý bek.

A co Gudas říká na to, jaký mediální humbuk v posledních dnech způsobil? "To je můj styl hokeje a zatím není žádný náznak, že by se na tom mělo něco měnit," vzkazuje hráč, který v probíhajícím ročníku zranil více hráčů, než posbíral bodů.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.