bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Vánoční jízda Nashvillem. Subban obdaroval nemocné děti

25. prosince 2016, 15:00

David Jahoda

P. K. Subban, to není jen skvělý hokejista, ale také výjimečný člověk. Kanadský obránce je dobře známý svou filantropickou činností, před dvěma lety dokonce daroval jedné z dětských nemocnic v Montrealu 10 milionů dolarů, což předtím žádný kanadský sportovec nikdy neudělal. A Subban v tom pokračuje i v Nashvillu, kam před sezonou z Montrealu přestoupil. Před pár dny zpříjemnil několika dětem předvánoční čas projížďkou města hudby na kočáru.

Několik dětí z nashvilleské nemocnice trpících tzv. sprkovitou chudokrevností mělo zato, že jde na prohlídku k lékaři. Místo toho však děti nasedly do kočáru, do kterého za nimi přisedl obránce místních Predators P. K. Subban. Ten strávil projížďkou hudebního města s děti několik desítek minut. Děti Subbana ani neznali, když totiž kočárem projížděli okolo Bridgestone Areny, kde Predators hrají, jedno z dětí poznalo Subbana na velkém banneru a vykřiklo: Ty jsi slavný! Nemůžu tomu uvěřit!

Domácí hala Predátorů byla také konečnou zastávkou celé projížďky, ovšem zdaleka to nebyl konec neobvyklého dne. P. K. Subban pozval děti do obchodu pro fanoušky, kde se k celé skupince přidal i švýcarský zadák Roman Josi, a řekl jim, že si ve fanshopu mohou vybrat cokoliv se jim bude líbit. Všechno jde na jeho účet.

Až měly všechny děti nakoupeno, měl pro ně Subban další překvapení. Předal jim dopisy od dětí z dětské nemocnice v Montrealu, které mají stejné zdravotní potíže. Cílem bylo, aby si děti vzájemně projevily podporu a třeba se i skamarádily. Třešničkou na dortu pak bylo, když za dětmi přišla hvězda country hudby Dierks Bentley. Ten měl v ten den v Bridgestone Areně soukromý koncert. 

Díky Subbanovi tak mohly nemocné děti prožít nevšední zážitek, a na chvíli tak zapomenout na trable, které mají.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.