bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vincour se vrací do NHL, dostal nabídku od Colorada

29. srpna 2014, 20:20

Jan Šlapáček

Všechno je jinak, ačkoli Tomáš Vincour i majitel Komety a jeho strýc Libor Zábranský předpokládali, že urostlý útočník uskuteční návrat do mateřského klubu po sedmi letech, hokejista s reprezentačními zkušenostmi jde znovu do NHL. Vincour během letní pauzy jednal o přesunu do organizace Colorada, kde už působil na konci ročníku 2012-13 poté, co byl vyměněn z Dallasu. V jednu chvíli mířila jednání do tunelu, proto tedy dohoda s Kometou. Nicméně nakonec se zástupci Avalanche ozvali a změnili situaci.

Plán o působení v Tipsport extralize tím pádem pro Vincoura padá. "Večer mi volal manažer Colorada, že by mě chtěli podepsat, a druhý den už posílali smlouvu. Abych se přiznal, vůbec jsem to nečekal. Byl jsem mile překvapený a moc se těším,“ řekl útočník klubovým stránkám.

Rozhovory předtím probíhaly od chvíle, kdy Vincour skončil v ruské Kazani. Bohatý ruský tým nebyl spokojen s výsledky v minulé sezoně, kádr opustili také Jakub Petružálek, Tim Stapleton, už během sezony Chris Bourque. Jakmile hráčův agent Vladimír Vůjtek starší vyřídil s Kazaní způsob vypořádání a ukončení smlouvy, zaměřil Vincour pozornost k NHL.

Okusil ji v Dallasu, mj. i coby spoluhráč Jaromíra Jágra, ovšem nikdy nedostal pořádnou šanci. V Coloradu, kam přišel na jaře 2013, už vůbec ne. Ale právě tenhle klub o českém bojovníkovi věděl. Jelikož se ovšem jednání protahovala, Vincour kývl Kometě s tím, že si do kontraktu stanovil výstupní klauzuli o možném odchodu v případě zájmu za slavné ligy.

"Tato varianta byla pořád ve hře, ale nepočítali jsme, že přijde tak brzy. Na druhou stranu je pro Kometu možná lepší, že tato situace nenastala koncem září nebo těsně před startem soutěže. Tomášovi samozřejmě přejeme hodně štěstí, aby mu to v NHL vyšlo,“ připomněl Libor Zábranský. Stalo se. A určitě dřív, než by kdokoli předpokládal. Vincour pobyl v Kometě jen dva týdny.

Dva týdny před startem Tipsport extraligy už jarní finalista play off ofenzivní posilu zase nemá. "Tomáš za nás nastoupil k šesti utkáním a dal čtyři branky, takže nám bude chybět jeho důraz před brankou. Je to škoda, protože jsme ho zařadili do první formace," uvedl trenér Vladimír Kýhos. Skutečnost bere jako realitu. "Je pro nás v uvozovkách lepší, když Tomáš odešel nyní, než kdybychom extraligu rozjeli a on odešel. Alespoň máme ještě čtrnáct dnů prostor udělat změnu, abychom se sehráli," doplnil.

Vincour by rád zůstal déle, ale možnost zkusit znovu bojovat o NHL chce za každou cenu proměnit. Kdo ví, jestli není poslední. "Mrzí mě to vůči vedení Komety, fanouškům i celému Brnu. Protože jak se ke mně chovali, jak jsem se cítil, a jací byli fanoušci… To bylo něco neskutečného. Teď mám před sebou obrovskou šanci se znova dostat do NHL. Prostě přišla v takovou chvíli a musel jsem ji přijmout,“ vysvětlil závěrem.

 
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.