bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Víra v Quennevilla i hlad po poháru. Bobrovskij poprvé oblékl dres Panthers

4. července 2019, 11:30

Matěj Hodoval

Začala nová etapa v hokejovém životě ruského gólmana Sergeje Bobrovského. Rodák z Novokuzněcku se poprvé probudil na hotelu na Floridě a poprvé také hovořil před novináři již v dresu svého nového zaměstnavatele.

„Bylo to krásné ráno,“ líčil Bobrovskij po prvním probuzení ve městě, jež bude dalších sedm let nazývat svým domovem.

Poté následovala cesta na tiskovou konferenci, kam vyrazil společně s dalšími novými tvářemi mužstva – zadákem Antonem Stralmanem a útočníky Brettem Connollym a Noelem Acciarim. Všichni zmínění se po prohlídce BB&T Center, tedy domovského stánku Panthers, setkali s generálním manažerem Dalem Tallonem a trenér Joelem Quennevillem.

Především druhý jmenovaný je jeden z důvodů, proč Sergej Bobrovskij věří, že s Pantery dojde až k vysněnému cíli. Dale Tallon nazval trenéra rozhodujícím faktorem, proč si rodák z Novokuzněcku vybral právě Floridu.

Kdo by také nechtěl spolupracovat s tak úspěšným trenérem, s nímž se vidina Stanley Cupu zdá reálnější? Vždyť Quenneville již jako hlavní trenér třikrát zvedl nad hlavu nejcennější hokejovou trofej a na kontě má i Jack Adams Award (ocenění pro nejlepšího trenéra sezony).

„Velmi talentovaná skupina hráčů s opravdu dobrým trenérem. Myslím si, že trenér je jedna z nejdůležitějších pozic v klubu. Jakou atmosféru vytvoří, jakou kulturu... Není to dávno, co vyhrál tři prsteny pro vítěze Stanley Cupu, takže přináší obrovskou zkušenost. Jsem nadšený, že toho mohu být součástí,“ chrlil slova chvály Bobrovskij.

Dvojnásobný držitel Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře rozhodně nemá po příchodu na Floridu malé cíle. „Je to všechno o poháru, to je můj hlavní cíl a důvod, proč tu jsem. Věřím v tento tým, v tuto skupinu hráčů a myslím si, že tu můžeme vytvořit něco mimořádného,“ prohlásil třicetiletý Rus.

Sergej Bobrovskij má za sebou devět sezon v National Hockey League. Po své úvodní štaci ve Philadelphii se přesunul do Columbusu, kde dostal více prostoru a zařadil se mezi brankářkou špičku celé soutěže. Dokáže si tento status udržet v třetí zámořské destinaci a dokráčí s Cats až na samotný vrchol?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.