bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Víra v Shanaplán. Toronto zná svou cestu do roku 2025

15. května 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Na ledě proslul jako nesmlouvavý, kurážný chlap. Ve funkcionářské pozici pak ukazuje i další kvality, z nich kdysi těžil mezi mantinely. Mazanost a předvídavost. Brendan Shanahan odvedl pro Toronto Maple Leafs pořádný kus práce a mimo jiné se podepsal pod dvě historicky úspěšné základní části. Teď dostává novou smlouvu až do roku 2025

Kdysi se mu v Hartfordu vysmívali a škádlili ho pokřikem: "Shanny, kiss my fanny." To o sedm set kilometrů dál chovají kanadskou legendu v úctě.

V Torontu, kde jsou fanoušci mnohdy ještě mnohem jízlivější než na adrese, kde býval Shanahan vysmíván, si vydobyl trojnásobný vítěz Stanley Cupu značný respekt.

Od svého příchodu do tradičního klubu v roce 2014 slavil už tři postupy do play off, bodově nejúspěšnější sezonu v dějinách Maple Leafs i dva stobodové ročníky za sebou (počin, který se Javorovým listům nikdy dříve nepovedl).

Shanahan se za výtečnou práci v roli týmového prezidenta dočkal od Toronta smlouvy až do roku 2025. Prošedivělý padesátník tak dál může dávat správný směr organizaci, která před jeho příchodem po sportovní stránce skomírala.

Za devět let jedinkrát postoupila do play off a vzpomínky na časy největší slávy šedly. Co na tom, že ekonomická kondice klubu zůstávala skvělá a že Toronto Maple Leafs byli jednou z nejhodnotnějších značek v NHL?

Fanoušci bažili po vítězstvích. Od rok 1967 a tehdejšího zisku Stanley Cupu přece jen uplynula spousta času. Vždyť tehdy nebyl na světě ani Jaromír Jágr, vzor hokejové dlouhověkosti.

Shanahan přivedl Toronto na cestu, která může do ontarijské metropole stříbrný pohár vrátit.

Tým má v tuto chvíli enormní potenciál: jednoho z nejlepších koučů na světě v Mikeu Babcockovi, progresivního generálního manažera Kylea Dubase, báječné centry Austona Matthewse s Johnem Tavaresem, spolehlivou brankářskou jedničku Freddieho Andersona a několik dalších es.

Letos Javorové listy zásadně potrápily a málem vyřadily Boston Bruins, možného finalistu Stanley Cupu.

 Přes léto sice musí vyřešit několik zapeklitostí, včetně prodloužení smlouvy pro Mitche Marnera, nicméně vše nasvědčuje tomu, že v příští sezoně budou ještě silnější. A že se dostanou v play off dál.

V Torontu tomu věří. Shlédli se v "Shanaplánu". A tak si pojistili Shanahana na dalších šest let.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.