bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítězové 1. července. Kdo ovládl otevření hráčského trhu?

4. července 2019, 14:30

Tomáš Zatloukal

Elitní útočníci, gólmanská superstar i zkušení obránci. Letošní hráčský trh byl mimořádně nabitý, suverénně nejvíce za poslední léta. Není tedy divu, že hned první den byl plný události a přinesl ohromující manévry. Kdo posílil nejlépe?

Jistě, zajímavý krok udělal Nashville, když ulovil Matta Duchenea, špičkového centra a zároveň velkého fanouška country, jehož měl vyhlédnutého dlouhé roky. Generální manažer David Poile tak ospravedlnil odchod populárního P.K. Subbana, jehož poslal o dům dál výrazně pod cenou.

Mezi tři vítěze 1. července se ale Predators nevešli. 

Ještě lepšího forvarda totiž získali newyorští Rangers, když podepsali patrně největší hvězdu letošního hráčského trhu v osobě Artěmije Panarina. Panarin dal Jezdcům slušnou slevu (vydělá 81,5 milionů dolarů za sedm let), aby mohl obléct jejich dres a zářit na Manhattanu.

"Cítím, že tady budu doma," prohodil po přestupu. Rodák z hornického města Korkino by měl být lídrem talentem nadupané ofenzívy, kterou rozjasnilo také  draftování finského zázraku Kaepa Kakka. 

O Panarina stály i další kluby, nabízely dokonce podmínky, jako má Connor McDavid, ale neuspěly.

Mezi zájemce patřila i Florida, ta ovšem rozhodně smutnit nemusí, protože i bez Panarina posílila opravdu luxusně.

Nejenže podepsala Sergeje Bobrovského, druhého z prominentních Rusů a nástupce své brankářské ikony Roberta Luonga, ale také přivedla zkušeného Švéda Antona Strålmana, tedy tolik vítanou posilu pro defenzivu Panthers.

Trochu přehlížený, byť velmi podařený je i podpis Bretta Connollyho (čtyři roky, 14 milionů dolarů). Ten ve Washingtonu ukázal, že umí sbírat spoustu bodů a vynikat při všech herních činnostech. Má za sebou životní sezonu. Capitals by si ho bývali rádi nechali, jenže pod platovým stropem zkrátka nezbylo dostatek místa. 

GM Dale Tallon angažoval také Noela Acciariho, který letos sklízel komplimenty v Bostonu. Bruins v něm měli výborného bruslaře do třetí, čtvrté lajny, který umí zahrát do těla.

Až na Bobrovského, jemuž nabídl nejvyšší kontrakt v dějinách Panterů (70 milionů dolarů za sedm let), Tallon vyloženě neutrácel. Connollyho i Strålmana podepsal za rozumné peníze a Acciariho za pakatel. Zároveň přesně adresoval floridské potřeby. Tým má zase hvězdu mezi třemi tyčemi, zpevnil obranu a dodal útoku patřičnou hloubku i mentora. "Chci tu získat Stanley Cup," je nadšený gólmanský fantom "Bob".

Jediné otazníky visí nad Strålmanovým zdravím a nad tím, jak dlouho si Bobrovskij udrží optimální výkonnost.

Nejpalčivější bolístku se pokusil odstranit i Jim Nill, GM dallaských Stars. Jeho mančaft sice postoupil do druhého kola play off a byl gól od finále Západní konference, nicméně celou sezonu zápolil s nízkou produktivitou.

Jakmile nebyl na ledě elitní útok Benn, Seguin,  Radulov góly nepadaly. Navíc jich Hvězdy spoustu dostávaly. 

Nill tento problém řeší příchodem dvou známých forvardů: Coreyho Perryho, bývalého krále kanonýrů NHL, a Joea Pavelskiho, mistra tečí a dlouholetého kapitána San Jose Sharks, a také zajímavou posilou do obrany.  Dres Dallasu na rok oblékne Andrej Sekera.

Sekera je za milion a půl dolarů opravdu výtečný kauf, na mistrovství světa byl klíčovou oporou Slováků. Perry za stejnou gáži nepředstavuje žádné větší riziko, naopak se může stát zásadním Nillovým triumfem. Pavelski pak je zárukou, že góly konečně budou dávat i jiné formace než ta Seguinova. 

A že jich americký machr znovu nedá 38 jako letos, kdy měl neuvěřitelnou úspěšnost střelby? S tím patrně Nill počítá. I kdyby se Pavelski vrátil na 22 gólů za sezonu, mohou si v Dallasu gratulovat.

Jediný strašák? Pavelskimu je čtyřiatřicet a dostal tříletou smlouvu na 21 milionů dolarů.  Ta se může Stars vymstít, nicméně za hráče takového formátu se riskovat vyplatí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.