bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítězství Predators řídil Subban, Oilers uspěli v Kalifornii

27. dubna 2017, 7:46

Jan Šlapáček

První zápasy druhého kola jsou za námi. V obou případěch se z vítězství radují hostující celky, které dokázaly vykročit správnou nohou. Vítězství Predators řídil především obránce P. K. Subban, který byl téměř u všeho podstatného. Oilers se zase mohli spolehnout na Leona Draisaitla.

St. Louis Blues - Nashville Predators

3:4 (0:1, 1:2, 2:1) 

Branky a nahrávky: 29. Parayko (Edmundson, Brodziak), 47. Schwartz (Stastny, Edmundson), 50. Sobotka (Pääjärvi) – 12. Wilson (Subban, Ellis), 23. Subban (Johansen), 33. Forsberg (Subban, Josi), 55. Fiddler (Watson).

Očekávalo se, že tato série mnoho gólů nabízet nebude. První duel se ale tímto směrem nevyvíjel a v St. Louis se skóre měnilo hned sedmkrát.

Zápas daleko lépe rozehráli hokejisté Predators, kteří ve 33. minutě vedli 3:1 a měli namířeno k hladkému vítězství. Blues se ale nevzdali a po dvou rychlých brankách ve třetí třetině srovnali. Do prodloužení se duel nakonec nedostal, protože se v 55. minutě dokázal šťastně prosadit Fiddler.

Velký zápas odehrál obránce Subban, který byl téměř u všeho, co se Predators v tomto zápase povedlo. Naopak smolný duel odehrál Kevin Fiala, který se ošklivě zranil a letošní play-off pro něj skončilo.

Stav série: 0:1

J. Allen (STL) – odchytal 58:26 minut, 28 zákroků, úspěšnost 87,5 %
P. Rinne (NSH) – odchytal 60:00 minut, 27 zákroků, úspěšnost 90,0 %

Vladimír Sobotka (STL) - 1+0, 4 střely, čas na ledě 15:33

1. hvězda utkání – P. K. Subban (NSH)
2. hvězda utkání – Colton Parayko (STL)
3. hvězda utkání – Jaden Schwartz (STL)

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

3:5 (0:0, 1:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 22. Getzlaf (Fowler), 50. Eaves (Getzlaf, Montour), 51. Silfverberg (Cogliano, Kesler) – 27. Letestu (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 47. Letestu (Draisaitl, McDavid), 49. Larsson (Draisaitl, Maroon), 56. Larsson (Klefbom, Maroon), 59. Draisaitl (Lucic, Larsson).

Velice podobné utkání se odehrálo i v Anaheimu. Hokejisté Edmontonu se před polovinou třetí části dokázali dostat do dvoubrankového vedení, které však dokázali během krátké chvíle ztratit. Poté i zde přišla šťastná branka v podání hostujícího celku, která rozhodla o konečném vítězi.

Oilers tedy dokázali ukončit sérii Ducks, kteří v základní hrací době neprohráli dlouhých devatenáct zápasů v řadě.

Stav série: 0:1

J. Gibson (ANA) – odchytal 58:50 minut, 27 zákroků, úspěšnost 87,1 %
C. Talbot (EDM) – odchytal 59:45 minut, 33 zákroků, úspěšnost 91,7 %

1. hvězda utkání – Adam Larsson (EDM)
2. hvězda utkání – Ryan Getzlaf (ANA)
3. hvězda utkání – Mark Letestu (EDM)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.