bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Volný den jen pro Blues, ve středu bude v akci třicet týmů

22. listopadu 2017, 20:00

Michal Sobotka

Pouze jeden tým bude mít v noci ze středy na čtvrtek volno. Zbylých třicet klubů se představí v patnácti zápasech. Asi největší pozornost se dostane duelu Tampy Bay s Chicagem. Hned devět duelů začne v jednu hodinu po půlnoci.

01:00 Buffalo Sabres – Minnesota Wild

Domácí zůstávají nejhorším týmem Východní konference. Není se co divit, protože prohráli pětkrát za sebou. Přesto se mohou od porážky s Columbusem odrazit. Za stavu 0:3 totiž pořádně zabojovali a stáhli za jednu třetinu ztrátu na rozdíl jediné branky. „Je frustrující, že proti dobrým týmům umíme zahrát, ale musíme chtít ještě víc,“ nechal se slyšet útočník Sam Reinhart.

Ani Minnesota nejde do zápasu ve skvělé formě. Přitom ještě nedávno se básnilo o skvělém Dubnykovi, který vychytal tři čistá konta po sobě. Jenže od té doby Wild dvakrát prohráli. Minny hledá především větší ofenzivní rozpoložení. O góly se totiž téměř výhradně stará trojice Eric Staal – Jason Zucker – Nino Niederreiter.

01:00 Detroit Red Wings – Edmonton Oilers

Uběhlo něco málo přes dva týdny od chvíle, kdy Detroit vyhrál v Edmontonu 4:0. Dá se hovořit o vůbec nejlepším zápase Red Wings v sezoně. Od té doby odehrál klub šest zápasů, v pěti z nich bodoval a tři vyhrál. Více než od výhry v Kanadě se chtějí v Detroitu odrazit od porážky s Coloradem, kdy klub prohospodařil dvoubrankové vedení ve třetí části.

Hosty čeká třetí z pěti venkovních utkání po sobě. Oilers se musí hodně oklepat, protože hráli o den dříve a chybět jim tak mohou nejen fyzické síly, ale i psychické. Edmonton totiž prohrál vysoko 3:8 na ledě Blues. Cam Talbot v úterý odpočíval, takže bude chytat. V posledních třech zápasech se ale jeho úspěšnost sotva přehoupla přes 80 %.

01:00 Florida Panthers – Toronto Maple Leafs

Dá se říct, že oba kluby byly v podobné fázi přestavby. Jenže zatímco Toronto po loňském návratu do play off pokračuje ve zlepšujících se výkonech, Florida od dva roky staré sezony, kdy vyhrála svou divizi, paběrkuje. Teď se navíc vrátila z Kalifornie s bilancí jedné výhry a dvou porážek. Přitom zvlášť prohra s Anaheimem 2:3 bolela. Panthers vyslali na bránu 52 střel. „Pořád stejný příběh,“ posteskl si kouč Boughner.

Toronto se pohybovalo s hlavou ve hvězdách. Na kontě mělo šest výher za sebou a přijel tabulkově nejsnazší možný soupeř. Jenže Arizona vyhrála v Air Canada Centre 4:1 a zase trochu mladý tým vrátila nohama na zem. „Nebyli jsme dostatečně soustředění,“ měl jasno po utkání trenér Babcock. Budou na ledě Floridy?

01:00 New Jersey Devils – Boston Bruins

Zřejmě nikdo neočekával, že New Jersey bude hrát vyloženě špatně. První místo v Metropolitní divizi je ale překvapením. V Minnesotě si klub prošel velkou psychickou zátěží. Po dvou porážkách za sebou vedl 3:1, ale za 52 sekund ztratil náskok. Duel došel nakonec do prodloužení, ve kterém rozhodl obránce Moore. „Ty dva body jsme strašně moc potřebovali, mají cenu zlata,“ říkal.

Hostující kouč Bruce Cassidy přiznává, že bude věštit z koule, co se týče nasazování svých brankářů. Instinkt mu zřejmě velí poslat do branky jedničku Tuukku Raska, ale Anton Chudobin v posledních zápasech chytal výtečně. Nastoupil proti Kings i Sharks. V obou zápasech Bruins vyhráli, inkasovali jen jednou a rodilý Kazach předvedl 63 zákroků.

01:00 New York Islanders – Philadelphia Flyers

V brankovišti domácích se začíná krystalizovat pozice jedničky. Zatímco před sezonou šli Halák s Greissem do hry ze stejné startovní pozice, poslední zápasy ukázaly, kdo má navrch. Greiss chytal z posledních čtyř zápasů třikrát a Islanders všechny vyhráli. V neděli nastoupil proti Carolině Halák a New York odešel poražen. Slovenský brankář neuspěl ve svých posledních třech startech.

Ačkoli domácí jdou do utkání s prohrou z posledního duelu, Flyers jsou na tom ještě o poznání hůř. Na kontě mají pět nezdarů v řadě. „Pořád ale není důvod k obavám,“ řekl Wayne Simmonds, jehož tým ztrácí na play off v současné chvíli tři body a uzavírá tabulku Metropolitní divize. Philly bude pochopitelně stále chybět v obraně Radko Gudas.

01:00 Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks

Minimálně jedno utkání vynechá se zraněním v horní části těla útočník Jevgenij Malkin, takže ve středu se Pittsburgh bude muset obejít bez jeho služeb. I tak budou domácí favoritem, před vlastními fanoušky hráli osmkrát a pouze jednou odešli zcela bez bodu. Ačkoli se týmu daří, kapitán spokojený není. „Musíme hrát vyváženě,“ povídal Sidney Crosby.

Kanadský Vancouver dokáže poměrně pravidelně sbírat body venku, o čemž se o den dříve přesvědčila Philadelphie. Z deseti duelů mimo svou arénu vyhráli Canucks sedmkrát, což je více než dobrý počin. „Teď máme ale před sebou dva hodně těžké duely,“ přepočítával před duelem s Flyers obránce Gudbranson.

01:00 Washington Capitals – Ottawa Senators

Dva roky dominance v základní části jsou zřejmě minulostí. Washington zažívá průměrnou sezonu. V domácím prostředí ale Capitals nehrají špatně. Naposledy prohráli s Calgary, ale předtím pětkrát nenašli přemožitele. Alexandr Ovečkin se netrefil už v šesti zápasech za sebou a centr Nicklas Bäckström má z posledních 15 zápasů jenom čtyři asistence.

Ottawa potřebuje zabrat hlavně v útoku. Poslední zápasy nezlomila ani akvizice v podobě Matta Duchenea. Senators prohráli třikrát v řadě a během tohoto procesu dali pouhé tři góly. Naposledy proti Rangers vyslali jen 20 střel, což je jejich nejhorší výkon v sezoně. „Teď se věci nevyvíjejí úplně podle našich představ,“ přiznal obránce Erik Karlsson.

01:00 Carolina Hurricanes – New York Rangers

Dobré rozpoložení je společným jmenovatelem obou organizací. Carolina v tomto měsíci z osmi zápasů sice prohrála třikrát, ale ve dvou případech brala alespoň bod. Celkem jich uhrála 12. „Teď si hokej hodně užíváme,“ přiznal útočník Teuvo Teräväinen. Ani výkony na ledě ale zatím nelákají fanoušky do arény.

Rangers získali stejný počet bodů. Na kontě mají v listopadu šest výher a dvě porážky. Přesto ale, stejně jako jejich středeční sok, zůstávají v dolních patrech Metropolitní divize. Předpoklad je, že góly moc padat nebudou. Hurricanes inkasovali v předešlých osmi zápasech pouze dvakrát více než dvě branky.

01:00 Columbus Blue Jackets – Calgary Flames

Dvanáct zápasů bez bodu je srovnání rekordu kariéry pro kapitána Nicka Foligna. Trenér Tortorella jej tak z centra přesune na křídlo, a tak zkusí oživit svého útočníka. „Calgary zakládá svou hru na podobném stylu jako my, už se na ně těšíme,“ uvedl Foligno. Šestý start v řadě čeká na Sergeje Bobrovského, který znovu patří mezi nejlepší muže s maskou v celé lize.

Na měsíc listopad si zatím v Calgary stěžovat nebudou. Šest výher z osmi zápasů, tři z posledních čtyř celkově. Taková je bilance Flames. Mike Smith chytal šestkrát v tomto období a má pět výher, ačkoli jeho čísla rozhodně velký strach nebudí. „Patří k nejlepším, vůbec o tom nepochybuji,“ věří svému brankáři kouč Glen Gulutzan.

01:30 Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks

Z dvaceti zápasů nebodovala Tampa jenom třikrát. Není se tedy co divit, že patří k nejlepším týmům ligy. Před ní je jen St. Louis, ale to také odehrálo o dva zápasy více. „Loni jsme dotahovali, není to snadné, takže letos chceme hrát nahoře pořád,“ vysvětloval trenér Cooper.

Že se Chicago chystá na nejtěžšího soupeře potvrdil také kouč Joel Quenneville. „Náš největší test,“ odpovídal na otázky, jaký pro ně bude středeční duel. Zároveň se bude jednat o souboj speciálních týmů. Tampa má nejlepší přesilovky, Chicago jedno z nejlepších oslabení.

02:00 Nashville Predators – Montreal Canadiens

Příchod Kylea Turrise se ukazuje jako velké plus. Třeba ani ne kvůli produktivitě jednotlivce. Švýcar Kevin Fiala vedle nové posily na křídle ožil. V pěti zápasech průměruje s bilancí více než bodu na utkání (2+4). Za tuto dobu získal tak téměř polovinu svých bodů v aktuální sezoně.

Montreal čeká krušný večer. Priceův návrat se sice blíží, ale zdravotní problémy zastihly také klíčového obránce Sheu Webera. Je nejisté, zda se proti svému bývalému celku zapojí urostlý bek do hry.

03:00 Colorado Avalanche – Dallas Stars

Avs se spoléhají na Nathana MacKinnona a dělají dobře. Kanadský mladík má na kontě 17 bodů z posledních devíti zápasů. Průměr téměř dvou bodů na jedno utkání je v současné NHL nevídaný. V Pepsi Center je Colorado také velmi úspěšné – bilanci má 6 výher a jedna porážka. Výčet úspěchů tak kazí jen nemocný Varlamov, kterého znovu v brance zastoupí Jonathan Bernier.

Dallas bude pokračovat bez Marca Methota. Ten zkoušel bolavé koleno rozhýbat, ale nakonec se s týmem dohodl, že nejlepší variantou bude operace. Chybět bude také centr Martin Hanzal, kterého trápí zdravotní problémy s rukou. „Soucítím s ním. Letos už je to potřetí, co se zkouší rozehrát a zastaví ho zranění,“ uvedl na adresu českého útočníka trenér Ken Hitchcock.

03:00 Arizona Coyotes – San Jose Sharks

Z osmi zápasů doma vyhrála Arizona jen jednou. Jenže teď se před vlastní fanoušky vrací se sérií tří výher, kterou si užívá vůbec prvně v sezoně. „Snažíme se obrátit list, prvních dvacet zápasů nám nešlo,“ má jasno nováček Clayton Keller, který mezi junáky patří zatím mezi nejlepší.

San Jose nepřijíždí na led Coyotes v optimálním rozpoložení. Konkrétně se třemi porážkami v řadě. Sharks se sice mohou spolehnout na zatím ideální sezonu Joonase Donskoie, který už dal sedm gólů (v celé loňské sezoně 6), ale potřebují body obránce Brenta Burnse. Ten jich má jen 7 a všechny za asistence. V posledních dvou ročnících přitom nasbíral minimálně 75 bodů.

04:00 Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights

Brankáři byli pro Anaheim velkým faktorem posledních klání. Proti Floridě se John Gibson vytáhl 52 zákroky a vítězstvím 3:2. Reto Berra zase v San Jose vychytal 40 střel a 6 z 9 nájezdů. V pěti z posledních sedmi zápasů museli gólmani Ducks čelit alespoň čtyřiceti střelám. To zároveň nevypovídá o dobré hře v obraně. S tím by měl pomoci po zranění se vracející Cam Fowler.

Vegas se vydávají poprvé směrem do Kalifornie. Dva dny zpátky zvládli náročný duel s Los Angeles, teď je čeká typické pokračování v Anaheimu a San Jose. Golden Knights se stále perou se zraněnými brankáři. „Mladí kluci nás ale poměrně drží,“ těší trenéra Gerarda Gallanta.

04:30 Los Angeles Kings – Winnipeg Jets

Králové začali sezonu výborně, ale listopad je v dobré formě nezastihl. Z posledních šesti zápasů prohrálo LA pětkrát. Proti Vegas si nejhorší výkon sezony zapsal jindy jistý Jonathan Quick. Po třech gólech a necelých dvanácti minutách radši zamířil na střídačku. „První třetina nás doslova zabila, nebyli jsme připravení,“ byl si vědom útočník Trevor Lewis.

Defenziva Kings je ale nadále jejich devizou. Los Angeles má nejlepší oslabení v lize a s tím se Winnipeg bude muset poprat. Jets budou muset hrát celých šedesát minut, což se jim nepovedlo v Nashvillu, kde prohráli druhou část 0:3 a nechali se přestřílet 7-19. „Ale jinak už jsme docela konzistentní,“ má radost trenér Paul Maurice.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.