bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček, Gudas: Bodová exploze před poloprázdným hledištěm. Ottawa na hokej nechodí

11. října 2018, 12:00

Jiří Lacina

Ironicky řečeno – obsazených míst bylo ve středu v Canadien Tire Centreu pořád víc než těch prázdných. Celkově ale žádná velká sláva. Jak co do počtu návštěvníků, tak co do skóre, které těm, co přišli, rozhodně radost neudělalo. Senátoři projeli druhý domácí zápas s Philadelphií před pouhými 13 215 návštěvníky 4:7.

Dvacet inkasovaných gólů ve čtyřech zápasech je alarmujících, ještě víc ale asi klubové vedení mrzí ztracená přízeň diváků. Ona už dřív nebyla valná, po letním hráčském výprodeji však ještě poklesla. A to udávanou návštěvu 13 215 lidí ještě místní noviny zpochybňují. „Vypadá nafoukle,“ píše list Ottawa Sun.

Neoficiální hlasování mezi novináři v press boxu, kteří mají s pohledem do hlediště zkušenost, skončilo odhadem na 11-12 tisíc. Víc lidí pravděpodobně ve středu v hale nebylo. Aktuální kapacita 18 652 míst evidentně nebude využívána. Na první zápas s Chicagem přišlo 15 858 fanoušků, tj. průměr 14 536. Hůře si aktuálně vedou jen New York Islanders (10 476).

Eugene Melnyk velí snižovat náklady a systematicky se zbavuje drahých hráčů, pokud mu ale současně poklesnou příjmy ze vstupného, jeho ekonomická bilance lepší nebude. Ottawa se dostává do spirály, která může místní hokej nadobro rozdrtit.

Claude Giroux dodržel slovo

Oslabený tým aspoň posloužil jako ideální sparing-partner pro Philadelphii, zdecimovanou vysokou úterní porážkou 2:8 od San Jose. Kapitán Claude Giroux šel tak daleko, že fanouškům garantoval v dalším zápase úspěch: „Vrátíme se do práce a v Ottawě zvítězíme,“ řekl po debaklu se Žraloky, který byl nejhorší domácí premiérou v historii Flyers.

Následující utkání přitom bylo dlouho vyrovnané. První dva góly Senators dával Brady Tkachuk, jehož novináři chválí za vynikající vstup do NHL. Devatenáctiletý nováček prý se jeví pro nejslavnější ligu zcela způsobilý. Hosté měli naštěstí v sestavě Jakuba Voráčka, který se poprvé v kariéře blýsknul pětibodovým představením. Po zásluze za něj byl vyhlášený první hvězdou večera.

„Někdy je dobré odjet po takovém zápase ven a hrát hned další den. Využili jsme to,“ řekl s odkazem na předešlý výbuch Flyers Voráček, který se s průběžnými osmi body katapultoval na čtvrté místo ligového bodování.

Devětadvacetiletý kladenský odchovanec se zapsal mezi střelce šikovnou tečí a pak využitým přečíslením dva na jednoho, které proti svým zvyklostem vyřešil střelou. U dalších tří branek figuroval jako nahrávač, včetně závěrečné trefy do prázdné klece. Radko Gudas se rovněž činil, tři asistence za šedesát minut jsou jeho osobním maximem.

„Bylo pro nás důležité vrátit se zpátky a hrát tak, jak jsme chtěli. Byl to skvělý týmový výkon. Nolan Patrick odstoupil, ostatní se ale vyhecovali a hráli skutečně týmově,“ pochválil své spoluhráče Claude Giroux.

V poslední větě je z pohledu vítězů skrytý drobný stín utkání. Dvacetiletý Patrick opustil duel v průběhu první třetiny se zraněním v horní polovině těla. Spekulace hovoří o krku. S ohledem na zranění Jamese van Riemsdyka může jít o velkou nepříjemnost, záleží, jak vážné zranění bude. Ve středu zaskočil za Patricka druhém útoku Jori Lehterä.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.