bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček o Art Ross Trophy: Šlo by o jeden z vrcholů kariéry, ale nesoustředím se na to

28. února 2015, 14:30

eSports cz

(Od našeho zpravodaje z Toronta) Jakub Voráček prožívá životní sezonu a bojuje na dvou frontách. Na individuální se přetahuje s největšími hvězdami ligy o trofej pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL a na týmové se snaží dotlačit své Flyers do play-off. Právě druhou položku vnímá jako úkol číslo jedna. Nejen o tom hovořil v rozhovoru pro náš web.

Bilance Jakuba Voráčka v letošním ročníku je vskutku impozantní. Po dvaašedesáti zápasech má český útočník na kontě 64 bodů za devatenáct gólů a pětačtyřicet přihrávek. To ho řadí na průběžné třetí místo tabulky produktivity, kde se v poslední čtvrtině základní části rozhoří velká bitva velkých jmen.

“Vyhrát kanadské bodování by byl samozřejmě jeden z vrcholů kariéry, ale okolo je tolik hráčů, kteří mohou vyhrát a je to hodně naštosované,” potvrzoval sám Voráček po zápase s Torontem. V duelu s Maple Leafs se Voráček bodově neprosadil, pozornost na sebe přesto strhl rozepří s Peterem Hollandem.

Ten se po srážce pádu na led nevybíravě opřel do gólmana Philadelphie a ihned byl oheň na střeše. 

"To je prostě hokej, je to emotivní. Myslím, že kdyby někdo od nás sekl Berniera, tak udělají to samé. Nic osobního, prostě emoce. Není to nic neobvyklého, patří to k hokeji a myslím, že to bylo dobré," komentoval kladenský rodák celou situaci s nadhledem.

“Myslím, že rozhodne, kdo teď bude “hot”, kdo chytne fazonu,” vrátil se poté k honbě za trofejí Arta Rosse pro nejproduktivnějšího hokejistu základní části.

Své konkurenty rozhodně nepodceňuje. “Stačí se podívat na Malkina, který hraje výborně a za poslední dva zápasy má snad šest bodů. U kluků z Pittsburghu člověk nikdy neví, protože ti se zblázní a můžou udělat dvacet bodů za pět zápasů. Beru to s rezervou a momentálně se na to nesoustředím,” řekl s odkazem na to, že hlavní úkol vidí momentálně jinde.

Philadelphia vstupuje do klíčové fáze sezony. Po 62 zápasech mají Flyers na svém kontě 63 bodů a drží desáté místo Východní konference, boj o play-off tedy bude tvrdý. A pokud nevyjde? V tom případě Voráčkovi jistě zazvoní telefon a na displeji se objeví jméno reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky.

“Bude to hokejový svátek pro všechny fanoušky v Evropě. Myslím, že mistrovství v Praze bude super a povede se,” komentoval Voráček nadcházející světový šampionát. Jak jsme již zmínili výše, jeho myšlenky se nyní ale ubírají jinam. “Máme před sebou dvacet zápasů a soustředním se na práci tady. Pak budeme chytřejší.”

“Pokud bychom nakonec nepostoupili a já budu zdravý, rád pojedu, to už jsem říkal. Myslím, že lidi nás poženou a doufejme, že se udělá placka, ať tam budu nebo ne,” dodal závěrem.

Autoři: Ivana Paulová a Martin Zíta

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.