bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček oficiálně potvrdil účast na MS, k týmu se připojí Chytil a Zacha

9. dubna 2019, 4:49

Adam Bagar

(AKTUALIZOVÁNO) Útočník Philadelphie Jakub Voráček se představí na květnovém MS, účast potvrdil při setkání s novináři po skončení klubové sezony. Flyers to oznámili na Twitteru. Kádr v přípravě doplní i mladí útočníci Filip Chytil z New York Rangers a Pavel Zacha z New Jersey.

Devětadvacetiletý hokejista svůj zájem reprezentovat avizoval už dřív, generální manažer Petr Nedvěd s koučem Milošem Říhou zase uvedli, že s ním na Slovensko počítají.

Voráček se představil už na pěti světových šampionátech, v letech 2015 a 2017 byl i kapitánem. Ve sbírce má zlatou medaili z roku 2010, o rok později pak pomohl k bronzu.

Účastník olympiády v Soči či Světového poháru z roku 2016 v aktuálním ročníku zámořské NHL odehrál 78 zápasů, zaznamenal v nich 66 bodů za 20 branek a 46 nahrávek.

Kromě Voráčka by se měl z Philadelphie na MS v Bratislavě a Košicích, které se uskuteční ve dnech 10. až 26. května 2019, představit také důrazný obránce Radko Gudas.

Kádr v přípravě doplní mladí útočníci Filip Chytil z Rangers a Pavel Zacha z New Jersey. Chytil může navázat na účast v Dánsku, Zacha za seniorský národní tým ještě nehrál.

Devatenáctiletý Chytil zapsal v této sezoně NHL 75 startů a 23 bodů (11+12), o tři roky starší Zacha nastoupil v tomto ročníku NHL do 61 zápasů a připsal si 25 bodů (13+12).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.