bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček s Girouxem nedominují? Žádný problém, Philadelphia válí jako v dobách Legie zkázy

5. prosince 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Počítal s nimi jen málokdo, mnohým vytřeli zrak. Letci z Philadelphie řádí, do prosince vstoupili s 35 body na kontě. Tolik jich měli ve stejné fázi sezony naposledy v dobách, kdy Eric Lindros, John LeClair a Mikael Renberg terorizovali obrany soupeřů. Na podzim 1995. Mimo jiné jde i o dokonalé svědectví toho, jak si hrdý klub z Rockyho města vedl za posledních 24 let.

V kabině Flyers mají spoustu důvodů k radosti.

Třeba vítězný gól Ivana Provorova proti montrealským Habs, náramnou parádu, při níž si ruský bek prohodil puk mezi nohama. Důležitější je ovšem kolektivní úspěch.

Za listopad nasbírali v celé NHL nejvíce bodů (24), když poprvé v klubové historii za jediný měsíc 10krát zvítězili. Aktuálně navíc drží sérii pěti výher v řadě (i díky čerstvému skalpu torontských Maple Leafs).

Ve Philly si pomalu mohou zvykat na nálepku „úspěšné a po čertech nebezpečné mužstvo.“

V posledních letech to přitom byl tým, jehož výkony stály a padaly s formou dvou štědře placených hvězd. Opíral se prakticky jen a pouze o prvotřídní umění Claudea Girouxe s Jakubem Voráčkem.

Ne, že teď na jejich hře nezáleželo, nicméně Flyers nekolabují, když třeba Voráčkovi (6+14) zrovna nevyjde zápas. Mimochodem, sympaťák z Kladna si nedávno připsal svou 200. trefu v NHL. Jako teprve osmnáctý Čech.

Philadelphia našla další tahouny, v čele s Travisem Konecnym (27 bodů). Ten nastartoval rozlet Letců už v říjnu v Praze. Proti Chicago Blackhawks se blýskl v zemi svých předků dvěma góly a ukázal, jaký talent v něm dřímá.

Sean Couturier zase kandiduje, alespoň v očích expertů a analytiků, na trofej Franka Selkeho. Tu každoročně dostává nejlépe bránící útočník. Dříč, v jehož úsměvu k ideálu pár zubů chybí, je nesmírně prospěšný na obou koncích kluziště. Přečtěte si o něm více v článku Adama Papouška.

Parádně hraje Provorov. Zaujal třiadvacetiletý Švéd Oskar Lindblom, už nasbíral 18 bodů, jen o dva méně než kapitán Giroux. Kevin Hayes si plní ofenzivní i defenzivní úkoly a panuje s ním spokojenost. Dokáže ubránit i největší hvězdy soupeře. Jen kvůli bodům zkrátka tenhle čahoun na ledě není.

V brance úřaduje Carter Hart. A jeho náhradník Brian Elliott se v listopadu rozpomněl na svou někdejší formu, která mu u St. Louis Blues vynášela prestižní ocenění. Konečně připomíná toho gólmana, jakého ho v něm Flyers viděli, když mu nabídli smlouvu.

Tomu všemu ze střídačky velí Alain Vigneault. Frankofonní Kanaďan potvrzuje své renomé výborného kouče, kterou si vypracoval u vancouverských Canucks. Později vedl také NY Rangers.

Ve Philly vědí, že je stále na čem pracovat. Třeba se hledá ideální složení třetí obranné dvojice. Po čase ovšem zase připomínají legitimního kandidáta na postup do play off. A to není málo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.