bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček s Philadelphií prověří nejlepší Washington. Proti sobě se postaví také Plekanec s Nestrašilem

7. února 2016, 17:00

David Baláš

Po včerejším nabitém programu pouhé tři zápasy, ale zato všechny v přívětivý čas. Znovuobrozený Jakub Voráček dotírá s Letci na postupové pozice do play-off, avšak dnes nečeká jeho družinu nic lehkého. Do cesty se jí připlete nejlepší celek soutěže Washington s kanonýrem Ovečkinem. Z českého pohledu bude zajímavý také souboj mezi Montrealem a Carolinou.

18:00 Washington Capitals – Philadelphia Flyers

Už od šesti hodin odpoledne místního času se Letci představí na ledě nejlepšího mužstva letošní soutěže. Zatím poslední zápas proti Washingtonu na konci ledna rozhodl stále se lepšící Voráček, jenž k jedné brance ze základní hrací doby přidal ještě rozhodující trefu v prodloužení.

Velice rozdílné pocity včera zažívali soupeři z Metropolitní divize. Philadelphia musela zkousnout těžkou porážku na domácím ledě, ačkoliv nad Rangers dlouho držela vedení. V čase 59:47 však vyrovnal Keith Yandle a New York nakonec urval také druhý bod po samostatných nájezdech. To Capitals necelých šest minut před koncem srovnali utkání s Devils a následně po precizních zakončeních Ovečkina s T. J. Oshiem uspěli v rozstřelu.

Philadelphii, jíž skončila třízápasová vítězná šňůra, se možná bude muset obejít bez svého elitního útočníka Wayna Simmondse, který za úder do obličeje Ryana McDonaugha vyfasoval už v první třetině trest do konce utkání. Kanaďan, jenž byl v neuvěřitelné formě a v předešlých čtyřech duelech nastřádal osm bodů (6+2), by mohl nejen Voráčkovi hodně chybět. I přes drobné zranění Steva Masona by se měla jednička týmu opět postavit do brány. „Na hokeji je skvělé, že okamžitě můžete nepovedený zápas hodit za hlavu a zvítězit v tom dalším,“ řekl.

Washington šlape snad ještě lépe než švýcarské hodinky a s přehledem se drží na první příčce ligové tabulky (Chicago ztrácí jen dva body, ale odehrálo o šest utkání více). Na povedený zápas a premiérový gól v NHL se bude snažit navázat sedmadvacetiletý Paul Carey. „Je to skvělý pocit. Musel jsem si chvíli počkat, ale nemohl jsem si přát to udělat v lepším kolektivu,“ uvedl. V brance by dnes mohl nahradit Bradena Holtbyho německý rodák Philipp Grubauer.

20:30 Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes

Skvělou partii odehrál v minulém utkání proti Winnipegu Andrej Nestrašil, když se dvěma góly výrazně podílel na výhře 5:3. Carolina je na tom podobně jako Philadelphia a po rozpačitém úvodu sezóny začíná vážně pomýšlet na vyřazovací boje. Od těch ji nyní dělí pouhé tři body, a dnešním vítězstvím by se tak mohla dostat na dostřel týmům, které okupují divoké karty. Do brány by se opět měl postavit vyléčený Cam Ward, jenž proti Winnipegu předvedl 33 úspěšných zákroků. „Byl opravdu dobrý. Zejména v druhé polovině utkání předvedl několik důležitých zásahů,“ pochválil jej kouč Bill Peters.

Dokáže Montreal vyhrát podruhé za sebou? Zdá se to jako nepříliš složitý úkol, nicméně partě pod vedením Michela Therriena se to naposledy povedlo na konci listopadu. Canadiens alespoň trochu zastavili krizi, když ve včerejším klání roznesli Edmonton poměrem 5:1. „Dva zápasy po sobě na domácím ledě, to je skvělá příležitost, jak se odrazit správným směrem,“ burcuje spoluhráče P. K. Subban. Montreal, který nyní ztrácí na play-off pět bodů, by takovou příležitost potřeboval naplno využít. „Víme, jak jsme na tom. Teď nám nezbývá než bojovat,“ velí Tomáš Plekanec, jenž si včera připsal čtyři kanadské body.

20:30 New York Islanders – Edmonton Oilers

Naprosto totožně dopadli ve včerejších utkáních Edmonton i Islanders. Prvně jmenovaní dostali pětigólový příděl od Montrealu a lépe si nevedli ani Ostrované, kteří padli 1:5 s Rudými křídly. Dnes půjde o první letošní měření sil.

Poté co Anders Nilson naskočil do hry místo Cama Talbota, jenž proti Canadiens inkasoval čtyři góly z 23 střel, se dnes zřejmě postaví do brány od začátku. O Edmontonu se v posledních dnech bouřlivě diskutovalo, zda má tým po návratu Connora McDavida do sestavy ještě šanci proklouznout do play-off. „Odehráli jsme dvě dobrá střetnutí a možná jsme byli až moc uspokojení. Doufám, že se z toho poučíme a proti Islanders opět předvedeme lepší výkon,“ hodnotil po zápase s Montrealem trenér Todd McLellan.

Islanders po dvou porážkách v řadě spadli v Metropolitní divizi až na páté místo a není od věci říct, že momentálně je pro partu kolem Johna Tavarese klíčový naprosto každý zápas. Stejně jako Talbot, ani Jaroslav Halák nedochytal včerejší utkání a nezachytá si nejspíš ani dnes. Přednost by měl dostat Thomas Greiss. Kouč Jack Capuano však mač s Detroitem nijak tragicky neviděl. „Musíme pokračovat v tom, jak hrajeme. Nemůžu kluky vinit, že by jim chybělo nasazení. Problém byl v tom, že jsme narazili na špičkového brankáře,“ poukázal na kvality českého mága Petra Mrázka. „Edmonton je ale rychlý tým, takže určitě bude mít dost sil na nás. Musíme se připravit na hodně bruslení,“ řekl. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.