bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráčkovi se nedaří prosadit. Ono se to zlepší, věří opora Flyers

30. října 2015, 16:00

Vojtěch Balon

Minulou sezónu začal Jakub Voráček v neuvěřitelném tempu. K překvapení mnohých, včetně sebe samotného, sbíral více než bod na zápas a dlouho se držel na čele produktivity celé ligy. Letos je ale situace odlišná – kladenský odchovanec rozhodně nepodává špatné výkony, ale v zakončení mu prostě není souzeno.

V deseti odehraných zápasech “Voras” nevstřelil ani gól a na kontě má tři asistence. O moc lépe na tom nejsou ani parťáci současného kapitána české reprezentace Michael Raffl a Claude Giroux, trenér Flyers Dave Hakstol ale nemá v plánu svou elitní formaci rozházet – třeba tak, jak to udělal jeho protějšek z Calgary Bob Hartley.

“Kdybychom dokázali vypíchnout důvod, proč to tam Kubovi nepadá, vydělali bychom balík,” hořce se usmál Hakstol. “Hraje tvrdě, dostává se do šancí, zápas co zápas vystřelí až pětkrát. Voráček je kvalitní a sebevědomý hráč a když se mu podaří konečně dát gól, tak se dostane na koně. Věřme tomu,” dodal trenér, který na střídačce Philly v létě nahradil nepopulárního Craiga Berubea.

Sám Voráček se za střelce nepovažuje. “Buďme upřímní, já nejsem hráč, který dá za sezónu pětatřicet čtyřicet gólů. Ani loni jsem moc gólů nedával, šance jsem ale alespoň vytvářel a měl jsem hodně asistencí,” zhodnotil ryšavý křídelník a s nadějí v hlase dodal, že když si krizi vybere už teď, ve zbytku sezóny už ho snad soužit nebude.

Každá mince ale má dvě strany: pokud se hráči nějakou dobu nedaří, logicky to naruší jeho sebevědomí. “Je to určitý problém,” přiznal Voráček, “když dostanete puk mezi kruhy a jste v obrovské šanci, tak začnete přemýšlet. Přemýšlet nad tím, co se stane, když nedáte gól, jak na to zareagují diváci a spoluhráči. A to je špatně,” ví bývalý hokejista Kladna či Columbusu.

Závěr? “Jít do toho s čistou hlavou a prostě bez přemýšlení vypálit,” přitakává Jakub Voráček. “To se mi teď zrovna moc nedaří, ale když se budu držet své hry, tak se to zlepší.” Naštěstí pro Letce přišlo střelecké sucho jejich elitní formace v relativně příhodnou dobu. Na prahu nového ročníku se ještě chleba neláme, Philadelphia se navíc díky produktivní druhé a třetí formaci (což se o nich loni tvrdit nedalo, Flyers se spoléhali výhradně na Voráčka a spol.) drží na hraně postupu do play-off.

Voráček dobře ví, kudy vede cesta ven z letargie. A on se z ní vyhrabe. Jedinou otázkou zůstává, kdy se tak stane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.