bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vránova druhá šance. Začíná mít pocit, že sem patří, kvituje trenér Caps

3. března 2017, 15:00

Jiří Lacina

Pozornější fanoušek si asi všimnul, že když přivedl generální manažer Washingtonu Capitals krátce před uzávěrkou přestupů do týmu obránce Kevina Shattenkirka, obětoval za něj mimo jiné Zacha Sanforda. Toho Sanforda, jenž se s Jakubem Vránou střídal v prvním týmu Capitals. Pokud šel jeden z této dvojice nahoru, druhý šel zpravidla dolů.

Pozorný fanoušek si jisté také všimnul, že den po tomto trejdu se Vrána znovu objevil v sestavě Washingtonu, kde 28. února odehrál skoro po dvou měsících soutěžní zápas v NHL. V duelu proti New York Rangers (4:1) se do střelecké listiny nezapsal, o dva později už to bylo lepší. Ve čtvrtek vstřelil Vrána jediný gól zápasu utkání s New Jersey a významně tak přispěl k vítězství domácích Capitals.

„Ráno mi říkal, že dá góla. Měl tady přítelkyni. Asi na ní chtěl udělat dojem,“ prozradil na českého útočníka na twitteru obránce Brooks Orpik.

Vrána toho přitom ve čtvrtek moc neodehrál. Trenér mu znovu pečlivě odměřil nějakých deset minut času na ledě, dostal se ale i na přesilovku, během které udeřil. Za bezbrankového stavu dorazil český snajpr ve 48. minutě do sítě střelu Jevgenije Kuzněcova.

Na Vránu se nyní upírá větší pozornost, zvláštní tlak ale necítí. V utkání se dostal ke čtyřem střelám mezi tyče, což bylo nejvíc týmu. „Cítím se teď na ledě hodně v pohodě. Žádný stres, nic takového. Rozumím si se spoluhráči, což mi pomáhá. Sedíme spolu, bavíme se. Snažím se dělat svou práci a tvrdě makat.“

Jakub Vrána, třináctka draftu 2014, se už letos jednou v dresu Capitals objevil. V prosinci tu odehrál dvanáct zápasů, vstřelil jeden gól a na dva nahrál. Když trenér Barry Trotz nabyl dojmu, že vyčerpal své nováčkovské limity, poslal jej zpět na farmu. Dobře šlapající tým Washingtonu nevyžadoval velké zásahy do sestavy, až po zranění Burakovského a trejdu Sanforda dostal Vrána druhou větší šanci.

„Byl nahoře několikrát. S každým dalším návratem se stává pevnější součástí mužstva,“ řekl trenér Barry Trotz. „Je mnohem víc v pohodě. Může se soustředit jen na svou hru a na to, co umí nejlépe. Začíná mít pocit, že sem patří. Jako nováček si musíte vybudovat sebevědomí.“

Herní pohoda pražského rodáka bude pro Washington důležitá. Tým před uzávěrkou přestupů nepřivedl žádného útočníka, Sanforda se naopak zbavil. Pro Vránu je to signál, že s ním v hlavním městě Spojených států počítají. Věří, že má na to být dvanáctým – třináctým forvardem a dohrát s prvním týmem sezónu, která - jak všichni doufají - by letos mohla být dlouhá.

„Samozřejmě, prvních několik zápasů se musíte přizpůsobit. Je příjemné nebýt stresován a v pohodě hrát svou hru. Soustředím se na zdejší herní systém a hledím si své práce,“ dodal ke své adaptaci na NHL autor jediné trefy utkání s New Jersey.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.