bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrátí se Karlsson v noci proti Capitals?

14. února 2019, 17:16

Ondřej Mach

Erik Karlsson by se ve čtvrtek v noci mohl vrátit zpět na led. Švédský obránce chyběl Žralokům osm zápasů kvůli zranění třísel. Je však velmi pravděpodobné, že proti loňským šampionům už bude v sestavě.

Karlsson ve středu naplno trénoval s týmem, záleží tak pouze na tom, jak se bude před čtvrtečním duelem cítit. „Mám pocit, že je čas to někam posunout a vyzkoušet, na čem jsem,“ řekl Karlsson pro The Mercury News. „Beru to stále den po dni, ale už jsem se cítil dobře.“

Navzdory tomu, že předtím Žralokům chyběl tři zápasy, se nakonec v lednu rozhodl zúčastnit All-Star Game. Po dovednostních soutěžích byl i u porážky Pacifické divize, kterou utrpěla v semifinále proti Centrální divizi. 

Od All-Star pauzy nezasáhl do pěti zápasů, doma zůstal i na čtyřzápasový trip od 5. do 11. února. San Jose bez něj prohrálo první dva zápasy, ale následně vyhrálo šestkrát v řadě a dostalo se na první místo Západní konference, o které se momentálně dělí s Winnipegem. 

„Je to každý den čím dál tím lepší a je fajn konečně trénovat s klukama,“ řekl Karlsson, jenž nasbíral 43 bodů (3 góly, 40 asistencí) ve 47 zápasech této sezony. „Bylo to pro mě několik dlouhých týmů, ale tým to zvládal skvěle, to mi to trochu ulehčilo.“

Kouč Peter DeBoer řekl KNBR rádiu v San Franciscu, že Karlssonův návrat očekává tento týden. „Vyhrávali jsme i bez Erika v sestavě,“ řekl DeBoer. „Měl by být zpátky tento týden na velká utkání proti Washingtonu a Bostonu, patřícím mezi nejlepší týmy Východní konference. To by byl dobrý test.“ S Washingtonem se San Jose utká ve čtvrtek, Boston hostí v pondělí. 

Osmadvacetiletý zadák hraje v San Jose svoji první sezonu, přechozích devět strávil v dresu Senators. Ti ho však loni 13. září vyměnili. Sharks získali Karlssona společně s Francisem Perronem a na oplátku poslali do Ottawy hned osm věcí. Volbu v prvním kole draftu 2020, volbu ve druhém kole 2019, dvě podmíněné volby v draftu, Chrise Tierneyho, Dylana DeMela, Joshe Norrise a Rudolfse Blazerse. Dvojnásobný vítěz Norris Trophy by se mohl 1. července stát nechráněným volným hráčem. 

„Nemáme to nějak časově vymezené,“ řekl Karlsson 24. ledna. „Cokoliv se bude řešit, se bude řešit v soukromí. Generální manažer Doug Wilson se k nám choval skvěle, od té doby, co jsme přijeli. Byl velmi zdvořilý. Moc si toho vážíme, já i moje žena. Až přijde čas se rozhodnout, ať už to bude kdykoliv, tak myslím, že udělali všechno pro to, aby nám poskytli co nejvíce informací, které potřebujeme ke správnému rozhodnutí.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.