bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrátí se Markov do Montrealu?

9. července 2018, 15:59

Šimon Rogner

Montreal byl oproti předchozím rokům během letošního otevření trhu s volnými hráči jenom pasivním přihlížejícím. Mezi jeho největší kroky totiž patřil návrat Tomáše Plekance a podpis nováčkovské smlouvy s Jesperim Kotkaniemim. Zejména druhý zmiňovaný hráč bude pro organizaci v budoucnu důležitý, avšak od Canadiens se čekalo více. Je ale dost dobré možné, že generální manažer Marc Bergevin ještě neskončil. Vrátit zpět do Quebecu by se totiž mohl obránce Andrej Markov.

Fanoušci Canadiens se letošní léto zatím rozhodně nenudí. Začalo to trejdem Alexe Galchenyuka do Arizony, pokračovalo už známými spekulacemi o výměně Maxe Paciorettyho a údajnými snahami klubu o vyjednávání s Johnem Tavaresem a Paulem Stastnym (oba však do Montrealu příliš nechtěli).

Co se ovšem stalo ve skutečnosti? No, na konci června přišel z Winnipegu Joel Armia (Steva Masona klub vykoupil), vrátil se Tomáš Plekanec, kontrakt prodloužil Jacob De La Rose a jako volní hráči přišli obránce Xavier Ouellet, Michael Chaput a Matthew Peca. Nějaké velké podpisy? Zapomeňte.

Ne že by se Marc Bergevin nesnažil. O Tavaresovi se Stastnym již byla zmínka, zájem však Bergevin měl také o obránce Calvina de Haana, který nakonec skončil v Carolině. Canadiens sice mají platového stropu na rozdávání (přes 12 miliónů dolarů) a bez smluv jsou pouze chránění volní hráči Phillip Danault a Armia (oba požádali o arbitrážní slyšení), ovšem největší ryby nemají o Montreal zájem.

Hlavním důvodem je samozřejmě eufemisticky řečeno neuspokojivá hra týmu. Montreal nebude v příští sezóně patřit k favoritům na postup do play off, na což nedávno dostal další razítko od doktorů, kteří oznámili, že minimálně do prosince bude chybět klíčový zadák Shea Weber. A právě tady může přijít alespoň částečná pomoc.

Zdroj znalý situace totiž řekl serveru thefourthperiod.com, že dlouholetý obránce Canadiens Andrej Markov, jenž poslední ročník strávil v KHL, má zájem o návrat do Montrealu. David Pagnotta ze stejného serveru dodává, že stejně jako loni je ochoten souhlasit s roční smlouvou.

Markov pak podle něj údajně kontaktoval Bergevina už na konci listopadu s tím, že je „v KHL velmi nešťastný“ a že by se chtěl vrátit. Montreal mu však tehdy řekl, že nemá zájem, hlavním důvodem mělo být, že v případě ukončení smlouvy s Kazaní a dohodou s Montrealem by Markov musel projít přes listinu volných hráčů, odkud by si ho kterýkoliv jiný klub mohl stáhnout.

Tato podmínka už však nyní neplatí a všechno je tak otevřené návratu devětatřicetiletého Rusa do NHL. Otázkou samozřejmě zůstává, zda má zájem i Montreal, ale vzhledem ke slabé defenzivě a velkému místu pod platovým stropem by mohl Bergevin změnit svůj názor a poskytnout své bývalé dlouholeté opoře možnost se vrátit do NHL a odehrát 1000. zápas v dresu Canadiens.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.