bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrátí se Taylor Hall ještě v této sezoně?

3. března 2019, 13:00

Martin Schwarz

Naposledy nastoupil 23. prosince do utkání proti Columbus Blue Jackets, od té doby se mezi mantinely kvůli poranění kolene neukázal. Útočník New Jersey Taylor Hall navíc na začátku tohoto týdne absolvoval operaci, která vypadala jako nejrozumnější řešení ze všech možných. Teď už je loňský vítěz Hart Trophy doma a začíná rehabilitovat. Zatím však není jisté, kdy naskočí zpátky do zápasového tempa a zda k tomu dojde ještě v aktuálním ročníku.

Sobotní utkání New Jersey Devils proti Bostonu bylo už jednatřicátým za sebou, v němž ofenzivní hvězda svému celku chyběla. Fanoušci Ďáblů pomalu přestávali věřit, že oblíbence ještě do konce základní části uvidí, jak prohání obranu soupeřů, protože nepřicházely žádné konkrétní zprávy, které by jim dodaly jen kapku naděje. Teď už vědí, že aspoň teoretická šance Hallova návratu existuje. Vše bude záležet na tom, jak hráčovo zotavování proběhne.

„Zkoušeli jsme všechny možnosti, abychom nemuseli Taylora ještě v průběhu sezony posílat na operaci. Pracovali jsme na tom s ním i naším lékařským týmem, ale bohužel situace dopadla tak, že nakonec musel na operační sál,“ vysvětloval novinářům trenér New Jersey John Hynes. „Šlo o nejlepší možné řešení a těšíme se, až začne rehabilitovat a pracovat na návratu do sestavy,“ dodal jedním dechem.

Taylor Hall měl přitom ročník 2018-19 rozjetý velmi slibně, navzdory faktu, že jeho družina často prohrávala a zůstávala (a stále zůstává) mimo pozice zaručující postup do play-off. Ve třiatřiceti odehraných duelech nastřádal 37 kanadských bodů za 11 branek a 26 asistencí, byl rozjetý k podobným výkonům jako loni. Třebaže stobodovou hranici by nejspíš nepřekonal, stejně jako svůj loňský počin v podobě 93 bodů, který je zatím jeho kariérním maximem. Ještě před polovinou prosince se u Kanaďana dostavily první potíže, na tréninku utrpěl zranění a pak už jen těžko zkoušel najít způsob, jak neskončit na marodce. 

Pozornost i v létě

„Je hráč, takže samozřejmě chce hrát. Ale teď mu odstartoval pooperační proces a musí si být jistý tím, že správně rehabilituje a zranění pořádně doléčí. Pokud bude na závěr sezony stoprocentně v pořádku a jestli i my jako realizační tým ucítíme, že je připraven zasáhnout do zápasů, tak nastoupí. Ale pokud si nebudeme jisti, tak zůstane mimo hru až do začátku dalšího ročníku,“ pokračoval kouč Hynes.

Ať už Taylor Hall do zbytku probíhajícího hokejového období zasáhne, či nikoli, jedno je jisté. Pozornost k němu fanoušci a odborníci upřou i během léta, kdy se bude čekat, zda v Newarku podepíše novou smlouvu. Ta aktuální mu totiž vyprší už po sezoně 2019-2020, pak může vyzkoušet trh s volnými hráči. 

„Mám z Taylora radost, protože ví, co musí udělat, aby byl úspěšný,“ chválil svěřence Hynes. „Samozřejmě přišly chvíle, kdy řešil nějaké potíže, ale dívá se jen dopředu. To je důležité nejen pro něj, ale i pro nás jako tým.“

Dopředu se nedívá jen Taylor Hall, ale také všichni Devils. Tým z Prudential Center totiž na postupové pozice do vyřazovacích bojů ztrácí téměř dvě desítky bodů a ztrátu v závěru základní části dožene jen těžko. Návrat Halla by mohl fanouškům Devils aspoň částečně utišit dosavadní utrpení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.