bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všechno nebo nic. Chuck Fletcher se omluvil svým skautům za výměnu Hanzala

6. března 2017, 12:00

Jiří Lacina

Rozhodně se nedá tvrdit, že by Minnesota letos potřebovala posilovat. Před uzávěrkou přestupů se jí to přesto podařilo. Divoši přivedli Martina Hanzala a Ryana Whitea a už tak dost silný tým se jeví být ještě silnější. Český silový centr nasbíral zatím v novém dresu ve čtyřech zápasech tři asistence a odborníci i činovníci v klubu nešetří komplimenty a projevy spokojenosti.

Gigantický trejd

Tak třeba analytik Pierre McGuire z NBC řekl hned po přestupu, že Minnesota měla mužstvo na Stanley Cup už dřív, teď je pro něj ale ještě větším favoritem. „Je to gigantický trejd,“ řekl doslova McGuire. „Nedostali jen Hanzala, mají také Whitea. Oba jsou to prověření hráči. Žádná soupiska nemůže být nikdy dostatečně široká. Sestavu rozhodně zpevnili.“

Hanzalova bilance v dosavadních čtyřech zápasech za Wild je 0+3, Whiteova 2+1. „Není žádných pochyb o tom, že tenhle tým je hodně, hodně dobrý. Podívejte se, co všechno Hanzal umí v obranné hře. Totéž White. Je to ohromně široký mančaft, zvlášť uprostřed,“ dodal McGuire.

Vsadili jsme všechno

Hráči pokeru ví, co znamená „all in“. Právě tak vyjádřil majitel Minnesoty Wild Craig Leipold výměnu s Arizonou, ze které vzešly obě posily. „Chuck (generální manažer Chuck Fletcher) mi volal s tím, že nás to bude něco stát, ale že se to vyplatí,“ rozpovídal se o zrodu této výměny Leipold.

Cena skutečně nebyla nízká. Wild obětovali za Whitea s Hanzalem centra z nižších soutěží, pětadvacetiletého Graysona Downinga, především ale červnovou volbu v prvním kole draftu, druhou volbu v roce 2018 a podmíněnou volbu draftu 2019. Z té může být až druhé kolo, pokud Wild projdou na západě do finále konference a Hanzal odehraje aspoň polovinu utkání play off.

V Minnesotě prostě vsadili všechno na jednu kartu. Pokud to letos vyjde, žádná cena není dost vysoká. „Chuckovi se Hanzal líbil už delší dobu,“ prozradil jeho nadřízený. „Má rád styl jeho hry, líbí se mu jeho fyzické parametry. Je to neobvyklý typ hráče. V Chuckově hledáčku byl dlouho.“

Omlouvám se vám, pánové

Že jde o kontroverzní záležitost, nicméně potvrdil sám generální manažer, který se o víkendu omluvil svým skautům. Tomu hlavnímu osobně volal. „Představte si, že jste amatérský skaut a prvního března vám zazvoní telefon, abyste se dozvěděl, že jsme po pěti měsících vašeho intenzivního skautování právě vyměnili první volbu,“ vysvětlil novinářům svůj krok Fletcher.

Ve funkci generálního manažera Wild zažije letos svůj devátý draft, podruhé na něm nebude volit v prvním kole. Fletcher práci skautů zná. Ty tisíce nalétaných kilometrů, sledování turnajů daleko od rodiny. Dobře ví, jak se tihle chlapíci cítí, když vystoupí na pódium hokejista, kterého si klub vybral na jejich doporučení. A ti nejlepší se rozebírají v prvním kole.

Pofoukat svým klubovým spolupracovníkům tuhle čerstvou ránu se pokusil asistent generálního manažera Brent Flahr. „Získat hráče, jako je Hanzal, by chtěl každý. Přitom jsme se nevzdali nikoho z nejlepších prospektů. Což je důležité,“ řekl diplomaticky.

Fletcher si je nicméně vědom, že pokud jde o budoucnost, obětoval hodně. Vždyť od uzávěrky přestupů 2013 vyměnil čtrnáct draftových voleb Wild (včetně dvou prvních a pěti druhých kol), získal jich jen pět. „Upřímně, je neuvěřitelné, kolik draftových voleb jsme vyměnili. Musíme teď něco získat zpátky, aby měli skauti na čem pracovat,“ slíbil svým podřízeným.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.