bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všechno pro finskou hvězdu! Kakko se u Rangers konečně začíná cítit lépe

14. listopadu 2019, 17:00

Jiří Lacina

Minulý měsíc se po pěti porážkách v řadě nechal slyšet, že ho hokej „příliš nebaví“, „má pocit, že by mohl trávit na ledě víc času“ a vůbec nejlepší by bylo „kdyby dostal šanci v první lajně“. Smělé na osmnáctiletého chlapce, že? Ve Finsku norma. Patrik Laine, který si na totéž stěžoval ve Winnipegu, nebo Jesse Puljujärvi, zmizelý ve své uraženosti do Evropy, se nechovají jinak.

U Rangers došla věc tak daleko, že se celý trenérský štáb radil, jak mladému Finovi pomoci. Jak ho co nejrychleji adaptovat na novou zemi a nový klub. Jak ho probrat z letargie. Začali tím, že z Finska objednali Kakkova kondičního trenéra Tuoma Ruuta. Před pár týdny na náklady klubu dorazil do Ameriky a strávil se svým svěřencem pět dnů.

Také trenéři změnili přístup. David Quinn přišel s návrhem, že mladíka trochu „vypřáhnou“. Nebudou na něj tolik mluvit. „Před dvěma a půl týdny jsem mu řekl, že na něj od teď nepromluvím,“ přiznal ve středu kouč Jezdců. „Nedělám si legraci. Cítil jsem, že jsme všichni chtěli, aby byl dobrý co nejdřív a trávili jsme s ním až moc času. Řekl jsem mu, že ho teď budu jen zdravit.“

Doporučení byla jasná. „Chci po něm jen, aby hrál s nasazením a fyzicky. Mohlo by mu to trochu pomoct, taky si ale myslím, že adaptace na NHL pro osmnáctiletého kluka je velmi těžká. Někdy je nejlepší koučing žádný koučing a tohle je typický příklad,“ dodal Quinn.

Těžko říct, zda jde o přímý důsledek realizovaných opatření, každopádně Kakko se v posledních týdnech probral. Aktuálně má na kontě šest branek a dvě nahrávky, v šesti listopadových duelech se trefil čtyřikrát. V úterý proti Pittsburghu dal dva góly ze tří, včetně vítězné trefy v prodloužení.

Trenér zkusil vyjmout Kakka z nejlepší útočné šestky, čas na ledě mu ale nesnížil, spíš naopak. V listopadu hraje víc než v říjnu. Nastupuje ve třetí lajně s Brettem Howdenem a Brendanem Lemieuxem. Nárazově jej trenér do některé z elitních řad vrací. Pět bodů v posledních pěti zápasech je pro newyorský tisk nadějí, že se 191 centimetrů vysoký Fin konečně cítí lépe.

Potvrzuje to i sám hokejista. „V prvních asi deseti zápasech jsem nehrál dobře, v posledních pěti se zlepšuji,“ řekl Kakko listu New York Post. „Samozřejmě jsem útočník a chci dávat góly, myslím, že to ode mě hodně fanoušků i lidi v týmu očekává. Já od sebe samozřejmě taky. Je to lepší a myslím, že v příštích pár utkáních pár gólů přidám.“

Změnu v produktivitě i v přístupu reflektuje také kouč. „Je to hlavně tím, jak přistupuje ke hře a jak hraje bez puku. Proto je produktivní. Tohle jsou věci, ke kterým se budeme pravidelně vracet. Podstatně je, že má vůli to dělat,“ kvituje Quinn.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.