bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všechno znovu při starém. Oleksiak míří zpět do Dallasu

29. ledna 2019, 14:27

Šimon Rogner

Zajímavou výměnu téměř rok od téhož trejdu s vyměněnými stranami podnikli včera Pittsburgh Penguins a Dallas Stars. Zatímco před více než rokem obránce Jamie Oleksiak odcházel za volbu ve čtvrtém kole draftu 2019 do Pensylvánie, nyní míří za stejný výběr zpět do Texasu. Jinými slovy je všechno znovu při starém. Jako by nikdy Oleksiak dres Penguins neoblékal.

Pojďme se však znovu na celý obchod mezi oběma týmy podívat podrobněji. Oleksiak, kterého si Stars před osmi lety zvolili v prvním kole draftu, patřil za nadějného prospekta, ale očekávání skautů a klubu úplně nenaplnil. Za éry trenéra Kena Hitchcocka navíc nedostával příliš prostoru, a tak se ho Dallas 19. ledna 2017 rozhodl vyměnit k Penguins za volbu Minnesoty ve čtvrtém kole letošního draftu.

V černožlutém dresu se šestadvacetiletému Kanaďanovi zprvu dařilo – ve 47 zápasech dal čtyři góly a přidal deset asistencí. Průměrně strávil na ledě přes 17 minut, většinu svých vhazování při rovnovážném stavu hráčů na ledě pak začínal v defenzivním pásmu, přesto však měl pozitivní pokročilé statistiky. V play off už tolik prostoru nedostával (13:43), ve 12 duelech dal jedinou branku.

V červenci se s Tučňáky dohodl na nové tříleté smlouvě s průměrným platem ve výši 2,1 miliónů dolarů. Letos už však dostával mnohem méně prostoru – odehrál 36 zápasů se čtyřmi góly a sedmi asistencemi. Pittsburghu se brzy vrátí zraněný Justin Schultz a bylo tak jasné, že někdo bude muset z defenzivních řad z kola ven.

Dallasu naopak pomůže zaplnit mezery v obraně, která se musí téměř celou sezónu obejít bez Marca Methota a Stephena Johnse. Generální manažer Stars Jim Nill chtěl výměnou přivést hráče, který bude umět hrát do těla, je ale otázkou, jak týmu nového kouče Jima Montgomeryho pomůže v čistě defenzivní činnosti.

Tak či onak se Oleksiak vrací do známého prostředí. Takže – oblékal vůbec někdy dres Penguins?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.