bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všichni jsme byli překvapení, komentují hráči Chicaga vyhazov Quennevillea

7. listopadu 2018, 17:12

Šimon Rogner

Šok a překvapení. Takové byly včera ráno a dopoledne severoamerického času pocity nejen celého hokejového světa, ale i samotných hráčů Chicaga po vyhazovu dlouholetého trenéra Joela Quennevillea. Ti se o rozhodnutí managementu Blackhawks dozvěděli nedlouho před ranním tréninkem a mnozí po něm přispěchali se svými komentáři a názory. „Všichni jsme byli ráno v šoku,“ přiznal kapitán Jonathan Toews. A podobně mluvili i další hráči.

Téměř 11 sezón působil Joel Quenneville na střídačce Chicaga. Celkem došel od svého nástupu od 16. října 2008 ke třem Stanley Cupům (2010, 2013 a 2015) a patřil mezi nejúspěšnější a neuznávanější trenéry v rámci celé ligy.

„Znamená pro mě všechno. 10 let a tři Stanley Cupy. Kolik mi bylo, když jsem sem přišel? 23, 24? Jako mladého kluka a mladého hráče mě toho naučil hrozně moc,“ říká obránce Brent Seabrook. „Ty maličkosti, na kterých vždycky lpěl, si budu pamatovat po zbytek mého života. Vždycky s námi zacházel individuálně a profesionálně. Vždycky se rád bavil a dělal všechno možné, ale poskytl nám prostor a dovolil nám být hráči. Dnešek je těžký den. Člověk může jenom vzpomínat na ty dny a vzpomínky a všechny věci, které jsme spolu dělali.“

Šedesátiletý Kanaďan skončil v týmu společně se svými asistenty Kevinem Dineenem a Ulfem Samuelssonem. Důvodem je mimo jiné také pětizápasová série proher, která odsunula Chicago z elitní osmičky Západní konference 10. místo. Na osmý Dallas však ztrácí pouhé dva body, a proto tento krok mnohé fanoušky i hráče překvapil.

„Vzbudit se a dozvědět se ráno tuhle zprávu byl pro nás všechny šok. Myslím, že všichni bereme jako hráči zodpovědnost. Nakonec, ať už jde o výměny, změny nebo vyhazovy trenérů, tahle rozhodnutí dělají nahoře. Vy je musíte respektovat, uznat je a posunout se dál. Není ale pochyb o tom, že to je šok, zejména pro kluky, jako jsem já, a pro další, co jsme s ním hráli tak dlouhou dobu,“ přiznává Jonathan Toews.

Dalším z již dlouholetých matadorů a klíčových hráčů při všech třech vítězstvích Stanleyova Poháru byl také americký útočník Patrick Kane. Ten minulý týden absentoval kvůli nemoci v prvních třech venkovních zápasech Chicaga a v rozhovoru s novináři začal hned spekulovat, co by se stalo, kdyby mohl hrát.

„Upřímně, a týká se to jenom mě, ale když jsem se o tom dozvěděl, tak jsem si pomyslel, co by se stalo, kdybych nebyl nemocný ve Vancouveru, nebo když bych se na tom tripu cítil lépe, nebo když bych předtím hrál lépe. Pak by se tohle nemuselo stát,“ lituje Kane. „Mám hlavu plnou myšlenek. Duncana (Keitha) vyloučili po dvou minutách zápasu v Calgary. Možná že to bylo rozhodující. Hráče napadají různé věci.“

„Strávili jsme s Joelem hodně času a třikrát jsme samozřejmě vyhráli. Člověk nikdy nechce vidět někoho odcházet, včetně trenérů. Zažili jsme to hrozně moc,“ vzpomíná brankář Corey Crawford. „Konkrétně ve mě měl od začátku důvěru a je těžké poslouchat tyto zprávy. V byznyse se ale tyhle věci občas stávají. Trenéři jsou možná často těmi prvními, kdo odchází. Je těžké vidět ho odcházet.“

„Myslím, že Joel dostal naopak z našeho týmu dostal za poslední roky hodně. Udělal skvělou práci při výchově a vývoji mladších hráčů. Stejně tomu bylo i letos. Samozřejmě že absence v play off nepomohla. Na spoustu otázek nemám odpověď. Pro všechny to bylo určitě těžké ráno,“ uzavřel Kane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.