bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vstřícný krok se vyplatil. Labanc se těší z nové smlouvy se San Jose

11. října 2020, 6:40

Matěj Hodoval

Ohromil celou National Hockey League svým výkonem v legendárním sedmém utkání Žraloků proti Vegas, pak si vysloužil respekt i mimo led. Řeč je o útočníkovi Kevinu Labancovi, jenž podepsal se Sharks nový kontrakt.

Zápas, na který minimálně příznivci San Jose asi nikdy nezapomenou. V sedmém utkání prvního kola vyřazovací části 2019 prohrávali Žraloci proti Golden Knights ve třetí třetině 0:3, také díky kontroverznímu vyloučení na straně Vegas však dokázali brankový deficit smazat a nakonec zvítězit v prodloužení.

Kevin Labanc byl tehdy mužem, který při obratu sehrál obrovskou roli. Zapsal hned čtyři kanadské body (1+3), což se jen tak nevidí. Navíc celá sezona se mu velice vydařila a očekávalo se, že za to také dostane pořádně zaplaceno.

Jenže San Jose mělo velké starosti s platovým stropem, a tak se Labanc rozhodl učinit velice vstřícný krok. Podepsal roční kontrakt za pouhý jeden milion dolarů, aby Žraloci mohli zůstat konkurenceschopným týmem a třeba i dál posílit.

Kalifornskému celku se ovšem sezona nepovedla, mužstvo limitovala zranění a byl znát odchod ofenzivních tahounů. Ani Labanc, útočník se slovenskými kořeny, zrovna dvakrát nezářil, nicméně vyloženě špatný rok za sebou nemá.

Byla to náročná sezona pro nás jako celý tým. Určitě to nevyšlo tak, jak bychom si představovali, hlavně mně, když jsem na sebe vsadil podpisem roční smlouvy. Myslím si ale, že na poslední ročník musíme zapomenout a soustředit se na ten následující,“ líčí čtyřiadvacetiletý křídelník.

Rodák z Brooklynu nedokázal navázat na předchozí sezonu (82 zápasů, 17 gólů a 39 asistencí v základní části). Za sedmdesát startů stihl vstřelit čtrnáct branek a na dalších devatenáct přihrát. Ve statistice +/- navíc skončil na děsivých -33.

Přesto se konečně dočkal a od svého zaměstnavatele dostane lépe zaplaceno. Žraloci věří v jeho potenciál, v potaz vzali i jeho štědrý krok. Labanc má v kapse čtyřletý kontrakt, který mu vynese dohromady 18,9 milionů dolarů.

Dodává nám důležité ingredience do naší sestavy, hlavně s ohledem na to, jak chceme hrát směrem dopředu. Jeho kreativita z něj dělá hráče, kterého musí mít ostatní týmy na vědomí. Jsme nadšení, že ho můžeme využít jak při hře 5 na 5, tak i v početních výhodách,“ řekl na adresu svého svěřence hlavní trenér týmu Bob Boughner.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.