bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Východní finále se stěhuje do Tampy. Prolomí Blesky smůlu domácích zápasů?

19. května 2018, 20:00

Jan Vojkůvka

Noc ze soboty na neděli bude opět patřit bitvě ve finále Východní konference, v níž se Tampa s Washingtonem zatím na domácích ledech trápí. Všechny čtyři doposud odehrané zápasy vyhrály hostující celky a změnit by to chtěli hokejisté Lightning, kteří hostí pátý souboj vyrovnané série.

01:15 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 

Stav série: 2-2

Domácí prostředí zatím ve finále Východní konference rozhodně výhodným není. Zatímco Washington vyhrál první a druhý zápas, které se hrály v Tampě, ta dokonale vykradla halu Capitals po dvou shodných výhrách 4:2 ve třetím i čtvrtém duelu. Pokud by měl tento trend pokračovat, vítězství v nočním pátém utkání by opět měla vybojovat parta okolo Alexandra Ovečkina.

Je zajímavé, nakolik v letošním play-off dokáže Washington na hřištích soupeře vládnout. V sérii s Columbusem vyhrál všechny tři venkovní zápasy, proti Pittsburghu pak dva ze tří. A další dva v sérii s Tampou. Dohromady z 8 venkovních zápasů dokázali Capitals hned 7 vyhrát, a to rozhodně nemůže být náhoda.

Washington, který touží po úspěchu v bojích o Stanley Cup, je na ledě soupeřů vždy zatížen o poznání méně tlakem a očekáváním svých fanoušků, což je po letech plných neúspěchů pochopitelný faktor. Na druhé straně ale Tampa až do této série vyhrála 5 ze 6 domácích střetnutí a naopak jejich selhání před vlastním publikem je mírným překvapením.

„Abych byl upřímný, prohrávat po domácích zápasech 0:2 je jako být na přístrojích,“ nebral si servítky trenér Tampy Jon Cooper. „Tak to prostě bylo. Kluci ale našli způsob, jak se z toho dostat,“ potěšilo ho.

Washington si pro pátý zápas naordinoval zejména disciplínu, která tým trápila především ve třetím utkání série. „Být během dvou zápasů pětkrát vyloučen, to je prostě příliš. V této oblasti se musím jednoznačně zlepšit,“ sypal si popel na hlavu například Lars Eller, jehož tresty dokázali Lightning hned dvakrát přetavit v přesilovkový gól.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.