bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Východní finále se stěhuje do Washingtonu, Tampa už potřebuje nutně zabrat

15. května 2018, 20:00

Vojtěch Balon

Poprvé po deseti dnech se Washington Capitals představí před vlastním publikem, když v rámci třetího duelu finále Východní konference změří síly s Tampou Bay Lightning. Dosavadní průběh série patřil jednoznačně Ovečkinovi a spol., změní se na tom něco v hlavním městě Spojených států?

2:00 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning

Po vítězstvích 4:2 a 6:2 na Floridském poloostrově dělí Capitals už jen dvě výhry od postupu do finále bojů o Stanleyův pohár. „Povolili jsme jim příliš mnoho šancí nebo přečíslení. Hrají dobře, vědí, jak si ty šance vytvořit,“ přiznal obránce Bolts Victor Hedman.

Washingtonským už od šestého utkání druhého kola chybí elitní centr Nicklas Bäckström, jehož místo po boku T.J. Oshieho a Jakuba Vrány zaujal dánský forvard Lars Eller, jemuž se v nové roli skvěle daří. Bäckström by se měl brzy vrátit do akce, trenér Barry Trotz ale ohledně jeho návratu mlží.

„Budeme připravení a plní energie, těším se, až nastoupíme před vlastními fanoušky,“ hlásí zadák John Carlson, parťák Michala Kempného z druhé obranné dvojice. „Myslím, že zatím byla rozhodující hra ve středním pásmu. Když Lightning jen nahodí puk do útočného pásma, máme potom na vše více času,“ zamyslel se.

Při hře v rovnovážném počtu hráčů na ledě Tampa v prvních dvou kolech přestřílela své soupeře (New Jersey a Boston) 19:12, proti Washingtonu to ale svěřencům Jona Coopera nejde, jejich skóre v této disciplíně je ve finále konference 1:7. „Musíme lépe forčekovat, abychom jim nedovolili hrát jejich hru založenou na rychlosti,“ myslí si zkušený bek Tampy Dan Girardi.

Navzdory deseti inkasovaným gólům v prvních dvou utkáních série by měl i dnes za Tampu chytat Andrej Vasilevskij, domácí kouč Trotz se bude opět spoléhat na zkušeného Bradena Holtbyho.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.