bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyčpělým kanonýrům v Evropě kvete pšenka, Heatley i Cheechoo opět mění kluby

18. května 2016, 14:00

Vojtěch Balon

Hvězdné časy někdejších snajprů Danyho Heatleyho a Jonathana Cheechooa už jsou minulostí, nicméně oba velezkušení forvardi po stěhování do Evropy pookřáli. Německý rodák Heatley mění Norimberk za prestižnější adresu ve finském Lahti, zatímco novou Cheechooovou štací bude po dvouleté anabázi v Minsku bratislavský Slovan.

Zprávy o Heatleyho podpisu s klubem z Lahti ještě nebyly potvrzeny, nicméně podle informací finského serveru Jatkoaika jsou obě strany blízko dohodě. Hráč, který v dobách své největší slávy bral sedm milionů dolarů za sezónu, navíc zná asistenta a majitele klubu v jedné osobě Pasiho Nurminena z dob svého působení v Atlantě.

Dany Heatley odehrál svůj poslední zápas v NHL v roce 2014, na jeho výkonnosti se ale zle podepsala série zranění třísel. Křehčí, pomalejší a stárnoucí třicátník po konci v Minnesotě podepsal roční smlouvu s Anaheimem, nicméně nedokázal se prosadit do nabitého kádru Ducks a spolu s volbou v draftu se stěhoval za Tomáše Fleischmanna na Floridu, kde byl ovšem převelen rovnou na farmu a ani tam nezářil.

V německém Norimberku Heatley pookřál a v šestačtyřiceti zápasech nasbíral dvaatřicet bodů (17+15), díky čemuž si zřejmě vysloužil angažmá na trochu prestižnější adrese. Zároveň se tím ale ještě zvýšila pravděpodobnost, že se v NHL už nikdy nepředstaví.

Cheechooův příběh je podobný. Držitel Maurice Rocket Richard Trophy pro nejlepšího střelce ročníku 2005/2006 (rodák z Moose Factory řádil po boku geniálního nahrávače Joea Thorntona a v jedné sezóně vstřelil 56 branek) po plodných letech utrpěl otřes mozku a od té doby začala křivka jeho výkonnosti strmě klesat.

Pětatřicetiletý snajpr se stal najednou postradatelným i ve farmářské AHL, a tak se rozhodl o přesun do tehdy nově založeného Medveščaku Záhřeb. Cheechoo na sebe v provinčním klubu upozornil, zahrál si Utkání hvězd KHL a vysloužil si za to kontrakt v Minsku.

Nyní ho čeká anabáze ve slovenské metropoli. Tamní Slovan Jonathana Cheechooa lanařil už před dvěma lety, nicméně nemohl konkurovat lukrativnější nabídce z Běloruska.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.