bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vydařený comeback. Kempný dal ve své premiéře gól, Gudas se kvůli němu popral

19. října 2019, 10:45

Jiří Lacina

Časově to nedopadlo zcela podle představ. Zhruba na začátku září vyslovil Michal Kempný přání být k dispozici už v přípravném kempu a nechybět v žádném ostrém zápase. Washington jich měl včera za sebou osm, v devátém už český bek konečně naskočil. A přestože góly z každé sezóny snadno spočítá na prstech, hned se zapsal mezi střelce!

Rehabilitace natrženého hamstringu, zadního stehenního svalu, byla zdlouhavá a náročná. Kempný si ho poranil 20. března v utkání s Tampou Bay, když si po potyčce se Cedricem Paquettem nešťastně přisedl nohu. Operace byla nevyhnutelná.

Návrat do sestavy se mu povedl nad očekávání. Washington přesvědčivě přehrál New York Rangers 5:2 a český obránce vstřelil gól. V čase 15:16 dorazil Ovečkinovu zadovku na 2:1.

„Cítil jsem se docela dobře,“ řekl po utkání. „Nohy byly dobré. Samozřejmě to nebyla snadná situace, nicméně musím poděkovat veškerému personálu, celé organizaci, spoluhráčům, rodině i přátelům, kteří mě po celou dobu podporovali. Znamenalo to pro mě hodně.“

Kempný nastupoval v minulosti obvykle po boku Johna Carlsona v první obranné dvojici, trenér Todd Reirden byl ale zpočátku opatrný a nechtěl hodonínského rodáka přetížit. V první obranné dvojce nastupoval s Carlsonem dál Jonas Siegenthaler, Kempný hrál ve třetím páru s Radko Gudasem. Kouč míní jeho minuty pozvolna navyšovat, a to už během nadcházejícího pětizápasového tripu, na který vyráží Washington v neděli.

Navrátilec do sestavy odehrál 14:24 minut čistého času a jeho český parťák měl v souvislosti s ním hned práci. Když si na Kempného vyšlápl u mantinelu ostrým hitem Brendan Lemieux, Gudas podle svých zvyklostí zahodil rukavice a jel se krajana pomstít. Hit to byl tvrdý, ale podle zámořských komentátorů v pořádku. Nečeká se, že by se jím NHL podrobněji zabývala.

Pokud se Kempný časem ke Carlsonovi vrátí, má se na co těšit. Elitní zadák je v parádní formě. Proti Rangers si připsal další tři asistence a dohromady má po devíti duelech už 17 bodů (3+14), což ho řadí na dělené první místo ligové produktivity. Alex Ovečkin, druhý v bodování Caps, má 9 bodů (5+4).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.