bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výhra pro obě strany? Galchenyukovi se daří na centru, Domi je na špici bodování

13. listopadu 2018, 10:00

Šimon Rogner

Výhra pro obě strany? Vzorek necelé čtvrtiny sezóny je stále příliš malý, abychom mohli hodnotit výměnu Maxe Domiho za Alexe Galchenyuka, ovšem zdá se, že trejd, který tak trochu upadl v zapomnění, se zatím vyplácí Montrealu i Arizoně. Coyotes sice museli čekat na debut své nejnovější posily až do konce října, ale hned, jak Galchenyuk oblékl dres Pouštních psů, se začal podílet na povedeném startu týmu do sezóny.

Výhra 4:1 na ledě Washingtonu. Předtím vítězství 7:1 nad Tampou Bay. To jsou konstatování, na které nebyli ve Phoenixu zvyklí. Klub, který si zvykl prohrávat, však už na konci minulého ročníku ukázal záblesky zlepšení, a jak je patrno v letošní sezóně, pouze záblesky to rozhodně jen nebyly.

S 17 body v 16 zápasech se svěřenci Ricka Toccheta drží na 10. místě Západní konference s pouhou dvoubodovou ztrátou na osmé Colorado, která má o jeden odehraný zápas více. Jistě, je ještě brzy predikovat, že Coyotes budou konstantně konkurenceschopným týmem (natož aby postoupili do play off), ale zlepšení oproti minulým sezónám je znatelné.

Nemalý podíl na něm má rovněž v posledních zápasech skvěle hrající útočník Alex Galchenyuk. Ten odehrál po návratu ze zranění v dresu nového týmu devět utkání a připsal si v nich tři góly a pět asistencí. Od trenérů Arizony dostává velkou důvěru – momentálně nastupuje na své přirozené pozici centra v první formaci.

Právě kvůli ní ho Montreal před šesti lety draftoval z celkové třetí pozice, avšak trenéři Michel Therrien a Claude Julien a generální manažer Marc Bergevin v něj nikdy nezískali důvěru, aby mu ji dlouhodobě svěřili, a proto se ho poslední ze jmenovaných mužů rozhodl v polovině června vyměnit.

Daří se také Maxi Domimu, který v Montrealu ožil a v prvních 17 zápasech vyrovnal svůj loňský gólový účet devíti branek, a s 21 body je tak 11. nejproduktivnějším hokejistou současného ročníku.

I Canadiens se navíc navzdory všem očekáváním drží v postupové osmičce Východní konference, i když proti silné trojce Tampě, Torontu a Bostonu to budou mít v Atlantické divizi ještě eufemisticky řečeno nesnadné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.