bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyhrál Petr Mrázek souboj o post jedničky Detroitu?

10. ledna 2016, 13:15

Matyáš Krahulík

Souboj Petra Mrázka s Jimmym Howardem o místo v brankovišti Red Wings všichni hokejoví fanoušci bedlivě sledují už od začátku sezóny. Trenér Jeff Blashill nejprve oba gólmany střídal a Detroitu se to vyplácelo. Mrázek i Howard totiž podávali velmi kvalitní výkony a vůbec tak nebylo jasné, kdo se nakonec stane jedničkou.

Vše se začalo pomalu vyjasňovat den před Štědrým dnem. To Rudá křídla hostila New Jersey a jako startující brankář se do jejich klece postavil zkušenější Jimmy Howard. Ten se však už v polovině první třetiny úplně sesypal a dostal tři branky během necelých tří minut. V tu chvíli jej nahradil Petr Mrázek, který ve zbytku zápasu pustil už pouze jednu branku.

Trenér Jeff Blashill následně dal českému brankáři šanci ve dvou zápasech po sobě a ten se mu, jak mívá ve zvyku, odvděčil excelentními výkony. Proti Nashvillu pomohl Detroitu k výhře 3:2 úspěšností zákroků přesahující 92% a proti Minnesotě se dokonce zlepšil na 94%.

I v tomto zápase Red Wings zvítězili (tentokrát 3:1) a Mrázek byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V dalším utkání na ledě Winnipegu však i přesto dostal možnost ukázat své umění Američan Jimmy Howard, kterému se ale opět vůbec nedařilo a v polovině zápasu musel znovu střídat po čtyřech inkasovaných gólech. Mrázek pak nepohrdl svou šancí a do konce zápasu už Winnipegu skórovat nedovolil.

A přesně od té doby si mnozí příznivci Rudých křídel kladou otázku. „Je už Petr Mrázek právoplatnou jedničkou Red Wings?“ Trenér Blashill je zatím v této otázce opatrný a stále říká, že boj o toto místo je otevřený. Zároveň ale nevyvrací fakt, že rodák z Ostravy je na tom v tuto chvíli o hodně lépe. Od té osudné noci ve Winnipegu totiž Mrázka nasadil už do čtyř zápasů v řadě a on ve třech z nich znovu zazářil. V posledních dvou případech byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Jaká je tedy odpověď na otázku položenou v nadpisu? Mrázek ještě jedničkou Red Wings není, ale brzy se jí bez nejmenších pochybností stane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.