bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyjednávání o Markströmově smlouvě začala. Budou hrát roli Demkovy výkony?

11. září 2020, 17:04

Martin Schwarz

Od vypadnutí Vancouveru z letošního play-off uteklo jen pár dní, vedení Canucks však nelení a okamžitě rozjel práci na jedné ze svých priorit. Generální manažer Jim Benning už na začátku tohoto týdne hovořil s agentem brankáře Jacoba Markströma, kterého chce kanadská organizace za každou cenu udržet i po skončení stávajícího kontraktu. Ten vyprší s koncem právě dohrávané sezony.

Švédský lapač puků Jacob Markström, jenž za sebou má další povedený ročník s nadprůměrnými statistikami, by se mohl stát neomezeně volným hráčem a zkusit štěstí na trhu mezi ostatními zájemci o jeho služby. K tomu ale pravděpodobně nedojde, obě strany mají zájem na pokračování spolupráce, což potvrdila dřívější Benningova i Markströmova vyjádření.

„Chceme mít Jacoba příští sezonu zpátky v brankovišti a začínáme na tom pracovat už tento týden,“ nechal se pro web nhl.com slyšet hlavní architekt soupisky Kosatek. 

Rodák z Gävle zaznamenal v základní části 2019/2020 úspěšnost zákroků 91.8 % a dostával 2.75 gólů na utkání. Především však pro svůj tým vychytal 23 vítězství a měl obrovskou zásluhu na postupu Vancouveru do vyřazovacích bojů, kde se Canucks mimochodem prezentovali vskutku sympaticky. Finále konference měli na dosah ruky.

Také v play-off byl Markström jasnou brankářskou jedničkou. Až do chvíle, než jej po čtvrtém utkání série s Vegas Golden Knights vyřadily ze hry zdravotní komplikace. Jako skvělý záskok se pak ukázal talentovaný náhradník Thatcher Demko, jenž v pátém, šestém a sedmém duelu s Vegas pustil ze 125 střel pouhé dva góly. Fenomenální výkon, ač na postup nestačil.

Brankoviště, které budí respekt

Nabídla se tak otázka, jestli GM Benning a jeho kolegové po fantastických představeních Demka nezměnili názor na podpis smlouvy s Markströmem. Odpověď přišla rychle – nezměnili.

Kosatky si nejspíš nechají oba borce a dají jim prostor, který si zaslouží. Nikdo zatím neví, jakou podobu dostane rozpis příští sezony NHL, ale v případě nahuštěného programu dva kvalitně chytající gólmani přijdou vhod – rozdělí si zátěž mezi sebe. 

„Bylo super vidět, že Thatcher dostal šanci, kterou tak parádně využil. Strávili jsme spoustu času jeho rozvojem a trenér brankářů Ian Clark s ním tvrdě pracoval na zlepšení. Takže sledovat ho v tak důležitých zápasech, jak předvádí skvělé výkony a zákroky, je pro nás všechny skvělé,“ vyjádřil se Benning na Demkovu adresu. 

Pokud Canucks s Markströmem spolupráci prodlouží, je dost možné, že bude jejich brankoviště budit ještě větší respekt než doposud. Alespoň za předpokladu, že Demko naváže na výkony z play-off. Hlavní pozornost však nadále zůstane upřena na Markströma, aspoň prozatím.

„Jacob je v našem týmu důležitou osobou. Je to lídr a nejužitečnější hráč týmu letošní základní části, takže se pokusíme vydat cestou, která dává smysl oběma stranám a snad se nám brzy podaří podepsat novou smlouvu,“ uzavřel Jim Benning.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.