bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna do Philadelphie mi prospěje, věří si odložený Lehterä

20. srpna 2017, 12:00

Vojtěch Balon

Když finský šikula Jori Lehterä před třemi lety vkročil do zámořské NHL po konci v ruském Novosibirsku, okamžitě zaujal a stal se jedním z oblíbenců příznivců St. Louis Blues. Jeho produktivita ale postupně stagnovala, přísun kanadských bodů klesl ze 44 na 34 a v uplynulém ročníku dokonce na 22.

Lehterovi běží ještě dva roky lukrativní smlouva na 4,7 milionů dolarů ročně, a tak se jej vedení Blues rozhodlo během nedávného draftu vyměnit do Philadelphie spolu s dvěma volbami v prvním kole draftu (!) za perspektivnějšího Braydena Schenna. Flyers by jen těžko obdrželi dvě tak vysoké volby v draftu, kdyby nepřistoupili na přibrání finského útočníka.

Samotný Lehterä si z toho velkou hlavu nedělá. „Nerozumím tomu, proč mě vyměnili, ale je asi lepší, že se tak stalo, takže mi to je jedno,“ prohodil devětadvacetiletý centr. „Je těžké odcházet, když znáte spoluhráče i město, ale po hokejové stránce mi výměna prospěje. Loni jsem nehrál dobře, bude to pro mě nový start,“ těší se účastník ZOH v Soči.

Jeho postupný pokles produktivity je u hráčů v jeho věku ne tak často vídaný. Jistě, v prvním roce jeho statistiky nafoukl fakt, že hrál v jedné formaci s Jadenem Schwartzem a Vladimirem Tarasenkem, i tak ale nad jeho výkony v dalších letech visí otazníky.

Brayden Schenn je sice pryč, Philadelphia má ale k dispozici stále zástup kvalitních centrů: Claudea Girouxe, Seana Couturiera, Valtteriho Filppulu či dvojku letošního draftu Nolana Patricka. Těžko říct, do jaké části skládačky Jori Lehterä zapadne, ale jisté je jedno: bude muset ukázat, že jeho nováčkovská sezóna nebyla jen výstřelem do prázdna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.