bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna Kovalčuka? Nikdy jsme na něj nedostali nabídku, prozradil Shero

21. července 2017, 16:00

Michal Sobotka

Jeho návrat do NHL byl už před letní přestávkou hodně propíraný. Ruský útočník Ilja Kovalčuk se netajil přáním, že se do nejlepší ligy chce vrátit. Neplánoval ale hrát za New Jersey a na tom se celý přesun za oceán zadrhl. „Od nikoho jsme nedostali nabídku k jeho výměně,“ prozradil generální manažer Devils Ray Shero.

Příští sezonu odehraje Ilja Kovalčuk v KHL. Do NHL se možná zkusí vrátit zase příští léto. Práva na něj doteď patří New Jersey, kam se ruský útočník vrátit nechce. Ani Devils nejeví přehnaný zájem o to, aby měli svého kdysi klíčového hráče v týmu. Jenže ostatní kluby o čtyřiatřicetiletého Kovalčuka moc velký zájem neměly.

Hráčův agent Jay Grossman a generální manažer New Jersey Ray Shero se rozhodně výměně nebránili. „Jenže nikdy jsme nedostali žádnou nabídku, kterou bychom mohli zvážit. Dali jsme Iljovi svolení, aby jednal s ostatními kluby, ovšem od nich se k nám už nic nedostalo,“ vysvětloval Shero. Na začátku července tak Grossman potvrdil, že příští ročník stráví jeho klient v KHL.

Příští léto bude mít Kovalčuk pozici o něco snazší, protože bude v NHL veden jako volný hráč bez omezení. Na druhou stranu mu tou dobou bude 35 let, což vzhledem k celkovému omlazování nejsou nejlepší vyhlídky. Příkladem budiž současní veteráni, kteří těžko shánějí práci.

„Neměl jsem moc šanci, abych ovlivnil, jestli ho někam vyměníme. Mohli jsme ho při některé výměně použít jako protihodnotu, ale v momentě, kdy bylo jasné, že bude hrát v Rusku, podobná možnost padla,“ vyjádřil se Shero o Kovalčukovi. Zároveň potvrdil, že Devils se vydávají jinou cestou a příští léto se o něj zajímat nebudou. „Jestli se vrátí, dobře pro něj. U nás ale hrát nebude,“ uvedl generální manažer New Jersey.

Kovalčuk z NHL odešel v létě 2013. Tři roky poté, co s Devils podepsal stomilionovou smlouvu na patnáct let. New Jersey mělo možnost jeho práva nadále vlastnit až do chvíle, kdy bude Rusovi 35 let. Pokud by se chtěl vrátit dříve než v tomto věku, musel by dostat svolení od všech 31 klubů z NHL. V příštím létě už ale tato podmínka platit nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.