bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vymění Edmonton svého kapitána? O Ference je zájem v Detroitu nebo Pittsburghu

29. ledna 2015, 10:50

Martin Zíta

Edmonton Oilers je jedním z nejvděčnějších cílů letošních přestupových ság. V hlavní roli sice již chybí Aleš Hemský, ale nahradila jej celá řada hráčů. Tím nejnovějším, okolo kterého se udájně slétají ostatní týmy, je obránce Andrew Ference – kapitán mužstva.

Ference působí ve svém rodném městě druhým rokem a angažmá se rozhodně nedá označit za vydařené. Všichni víme, jak to s Oilers poslední sezony vypadá a ani Ference na celé situaci nic nezměnil. V mnoha případech to bylo spíš naopak a ostřílený zadák patřil mezi ty častěji chybující.

Přesto pětatřicetiletý Kanaďan láká zraky dalších týmů, zejména těch, které by rády posílily zadní řady před vyřazovacími boji. O Ference má podle zpráv ze zámoří zájem Detroit Red Wings, Los Angeles Kings nebo Pittsburgh Penguins, v jehož dresu vstoupil do nejlepší hokejové ligy světa. 

I přes nevydařené působení v dresu Olejářů by jistě měl všem zájemcům co nabídnout. Ference má za sebou spoustu náročných bitev v boji o Stanley Cup, který se mu podařilo v roce 2011 v dresu Bostonu Bruins i vyhrát.

Zámořští novináři také hovoří o tom, že Ference je velmi frustrován jak výkonem týmu, tak přístupem některých spoluhráčů. O trejd však podle všeho vedení klubu nepožádal. V tom by mohl být jediný háček případné transakce. Ve smlouvě chlapíka, jenž působil i v Českých Budějovicích, je totiž zanesena no-movement klauzule a k případné výměně by tak musel udělit souhlas.

Hall a RNH mohou být v klidu

V okolí Edmontonu neutichají ani spekulace o dalších hráčích. Před uzávěrkou přestupů se očekává odchod obránce Jeffa Petryho a také gólmana Viktora Fastha. Daleko větší pozornost se přesto upírá směrem k útočníkům. Montreal se podle všeho stále nevzdal myšlenky na zisk Naila Jakupova a s Oilers by se mohli rozloučit také Jordan Eberle nebo Teddy Purcell.

Passé je pak podle všeho případ Taylora Halla, největší hvězdy týmu. Generální manažer Craig MacTavish se nechal slyšel, že by musela na stole přistát nabídka opravdu velkých rozměrů, aby ji vůbec začal zvažovat. V bezpečí se nacházejí také centři Ryan Nugent-Hopkins a Boyd Gordon.

Edmonton se ale kromě zbavování se hráčů musí pochopitelně zaměřit i na vydatné posílení své sestavy. Oilers hledají dva útočníky, kteří zaujmou místo v prvních dvou formacích, obránce do elitního obranného páru a hlavně stabilního gólmana číslo jedna.

To není zrovna skromný seznam a tak nečekejme, že by si “MacT” mohl všechny položky odškrtnout ještě před koncem přestupového období. Běh na této trati skončí nejdříve v letních měsících.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.