bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměnou Kapanena to teprve začíná. Toronto potřebuje obránce, ve hře jsou další odchody

27. srpna 2020, 18:28

Martin Schwarz

Jak jsme informovali v úterý, Toronto vyměnilo do Pittsburghu perspektivního útočníka Kasperiho Kapanena. Tím ale rošády u Maple Leafs teprve startují. Generální manažer klubu Kyle Dubas prozradil, že cílem trejdu bylo uvolnit prostor pod platovým stropem, aby mohly na soupisce proběhnout další změny.

Rychlému a razantnímu jednání ze strany Maple Leafs se není třeba divit. Kanadská organizace opakovaně selhává v play-off, tentokrát se modrobílí pakovali hned po kvalifikačním kole. Columbus je vyřadil poměrem 3:2 na zápasy, tým plný hvězdných forvardů opět nečekaně brzy ostrouhal.

A tak zástupci Toronta začali jednat. Ve výměně, která se týkala celkem 6 hráčů, poslali pryč mimo jiné Kasperiho Kapanena. Kromě tří nadějných hokejistů a prostoru pod platovým stropem od Penguins obratem získali i volbu v prvním kole letošního draftu (celkově 15. výběr). Jenže kdo ví, jak dlouho Javorovým listům zůstane.

„Jsme otevřeni tomu, abychom si volbu v prvním kole nechali. Ale zároveň, vzhledem k naší situaci, se nejspíš nebudeme bránit ani vyjednávání o její výměně. Pokud bychom získali někoho, kdo nám pomůže vylepšit soupisku, dávalo by to smysl,“ nechal se slyšet generální manažer Toronta Kyle Dubas. 

Ten také prozradil, že jedním z hlavních důvodů odeslání Kapanena do Pittsburghu bylo udělat více místa pod platovým stropem. Fin svou gáží zatěžoval pokladnici Maple Leafs více než 3 miliony dolary ročně. Takový úbytek je pod natěsnaným torontským stropem hodně znát.

„Nemyslím si, že tohle byla poslední naše poslední změna před začátkem příští sezony,“ neskrýval Dubas. „Potřebovali jsme větší flexibilitu pod platovým stropem, abychom mohli dělat další škatulata a vyjednávat s některými hráči o novém kontraktu. Teď bude jen na nás, abychom se dokázali domluvit Travisem Dermottem a Iljou Michejevem. Kromě nich bychom měli mít prostor i na další změny,“ pokračoval.

Jen na vysvětlenou: útočník Dermott a obránce Michejev se stanou omezeně volnými hráči a budou s Torontem vyjednávat o smlouvě na příští roky. Jejich podpis je nyní pro Dubase prioritou.

Další odchody nevylučují

Jestli se dají někde u Maple Leafs očekávat snahy o posílení, tak jsou to obranné řady. Defenziva Toronta dlouhodobě nevypadá podle představ vedení i fanoušků, a pokud má být konkurenceschopnější, potřebuje vyztužit.

Ze současných obranných opor jsou pro sezonu 2020/2021 pod smlouvu pouze Morgan Rielly, Jake Muzzin a Justin Holl. To je sakramentsky málo na tým, který chce v brzké době usilovat o Stanley Cup.

„Pokud by byl na trhu dostupný obránce typu Muzzina, určitě o něj projevíme zájem. Ale ještě stále vyhodnocujeme neúspěch s Columbusem. Společně s kolegy z vedení a s trenéry posoudíme, kteří hráči by se hodili. Podle dostupných hokejistů na trhu volných hráčů pak uděláme nejlepší možná rozhodnutí,“ ujistil hlavní stratég Toronta.

Konec léta a rozjezd podzimu bude z pohledu Maple Leafs možná pořádně zajímavý. Dubas totiž nevyloučil ani možnost dalších odchodů borců ze současného kádru, pokud bude potřebovat peníze na nějakou větší rybu.

Jak podobu asi dostane sestava Toronta před startem ročníku 2020/2021?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.