bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vynechá Nylander celou sezónu? Toronto je údajně ochotné to riskovat

19. listopadu 2018, 10:35

Šimon Rogner

Vědělo se, že vyjednávání útočníka Toronta Williama Nylandera a generálního manažera Kylea Dubase můžou chvíli trvat. Na jedné straně stojí mladý hráč, který chce dostat peníze, o nichž si myslí, že si je zaslouží, na druhé straně mladý generální manažer, jenž chce ukázat, že se mladé hvězdy Maple Leafs budou muset uskromnit. I tak však málokdo očekával, že v půlce listopadu stále nebude podepsaná smlouva. A zatímco klíčový termín 1. prosince se pomalu, ale jistě blíží, Dubas se podle nových informací nebude štítit ani případné absence švédského útočníka po zbytek sezóny.

21 hodin SEČ, 1. prosince. Takové je zásadní datum v hlavní a už jediné tahanici mezi týmem a nepodepsaným chráněným volným hráčem. Pokud do té doby Nylander nepodepíše s Torontem novou smlouvu, nebude moci už v letošní sezóně do NHL zasáhnout.

Pravidla jsou neúprosná a příští týdny budou ve znamení očekávání, zda a případně která ze stran ustoupí. Jedno je ale zřejmě jisté – podle posledních zpráv novináře kanadské televizní stanice Sportsnet Chrise Johnstona to Toronto nebude.

„Pokud se neobjeví návrh výměny – a minulý týden jsme mluvili o tom, že Leafs zkoumají možnosti na přestupovém trhu a že Nylanderovy požadavky nejsou takové, aby na ně přistoupili –, nemají problém s tím, že bude chybět celou sezónu. Myslím si, že to je významná informace vzhledem k tomu, že zbývá 13 dní a napětí se bude s blížícím se 1. prosincem jenom zvyšovat,“ řekl Johnston během sobotního pořadu Hockey Night in Canada.

Dvaadvacetiletému Švédovi vypršela v červenci tříletá nováčkovská smlouva a dodnes nemá novou. Zatímco hráč se poohlíží po závazku s platem okolo osmi miliónů, klub si představuje kontrakt s gáží pod sedmi milióny za rok. Otázkou je rovněž délka smlouva – obě strany by samozřejmě chtěly dlouhodobou, ale v posledních týdnech se jako pravděpodobnější jevila přemosťovací.

Dubas i Nylanderův agent Lewis Gross se současně baví i s případnými zájemci z řad jiných klubů. Do těch lze podle novináře The Athletic Pierrea LeBruna zařadit až třetinu ligy s tím, že mezi největší zájemce patří Carolina a Los Angeles.

Podle Nicka Kypreose ze Sportsnetu jsou ostatní kluby ochotné zaplatit smlouvu se sedmimiliónovým platem. „Nylander chápe, že na trhu může najít lepší nabídky, než jaká je ta od Leafs,“ poznamenává bývalý hokejista.

Posledním hráčem, který vynechal celou sezónu, byl v ročníku 2000/01 Michael Peca, jenž se nedokázal dohodnout na kontraktu s Buffalem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.